Τούρκος υπουργός Πολιτισμού: Δικαίωμά μας να ανοίξει η Αγία Σοφία για προσευχή
«Η προσευχή στην Αγία Σοφία είναι δικαίωμα κατάκτησης του Μωάμεθ του Πορθητή», δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς - Υποστήριξε ότι η μετατροπή του ναού σε τζαμί δεν είναι στην άμεση ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης
Σε μια προκλητική δήλωση αναφορικά με την Αγία Σοφία προέβη ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Νουμάν Κουρτουλμούς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων σχετικά με τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για την προσέλκυση τουριστών από την Ασία.
Ο υπουργός Πολιτισμού και τουρισμού της Τουρκίας και στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αγιά Σοφιά και ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης που είναι σε εξέλιξη για ένα μνημείο που όπως είπε «είναι από τα σημαντικά μνημεία της τουρκικής ιστορίας, ένα αριστούργημα ενός μεγάλου πολιτισμού που περιέχει πολύ αξιόλογα μνημεία και από την βυζαντινή περίοδο, αλλά και από την οθωμανική περίοδο».
Τα έργα που αφορούν παρεμβάσεις στο μαρμάρινο δάπεδο και στο βόρειο εσωτερικό μέρος του μνημείου αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018.
Όταν ο κ. Κουρτουλμούς ρωτήθηκε όμως για το εάν η Αγιά Σοφιά θα ανοίξει και πάλι ως τζαμί, δήλωσε μεν ότι «δεν είναι στην άμεση ατζέντα, αλλά το να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για προσευχή, είναι δικαίωμα κατάκτησης του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή, ο οποίος την μετέτρεψε σε τόπο λατρείας».
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.