Δήμαρχος Βενετίας: Όποιος φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ» στην πόλη μου θα πυροβολείται

Δήμαρχος Βενετίας: Όποιος φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ» στην πόλη μου θα πυροβολείται

Μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι ο Λουίτζι Μπρουνιάρο αποκάλυψε την εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς της Βενετίας  - Η απίστευτη αντίδραση του δημάρχου Φλωρεντίας 

Δήμαρχος Βενετίας: Όποιος φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ» στην πόλη μου θα πυροβολείται
Εντολή να πυροβολούν στο ψαχνό έχει δώσει στους αστυνομικούς της Βενετίας ο δεξιός δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο σε οποιονδήποτε ακουστεί να φωνάζει «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), παρά η πόλη να κινδυνεύσει από τρομοκρατική επίθεση. 

Όπως επισημαίνουν οι Times ο Ιταλός δήμαρχος υποστήριξε ότι η Βενετία είναι ασφαλέστερη από τη Βαρκελώνη, όπου σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση την περασμένη εβδομάδα, στοιχίζοντας τη ζωή 15 ανθρώπων. 

Μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι, αποκάλυψε την εντολή που έδωσε στους ένοπλους αστυνομικούς της Βενετίας, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. 

Κλείσιμο
«Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, εμείς έχουμε παντού φρουρά. Εάν κάποιος τρέχει φωνάζοντας Allahu Akbar στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε», είπε ο δήμαρχος και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.



Πρόσθεσε δε ότι το Μάρτιο συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι τζιχαντιστές, ο οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν εκατοντάδες τουρίστες ανατινάζοντας τη γέφυρα του Ριάλτο. 

«Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά εμείς θα τους στείλουμε σ' αυτόν πριν προξενήσουν την παραμικρή ζημιά», σημείωσε. 

Στα σχόλιο του Μπρουνιάρο αντέδρασε έντονα ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα έτρεξε γελώντας προς το μέρος του μετά την ομιλία του και φώναξε “Allahu Akbar"!

Αργότερα, όμως, με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του αυτή.

Η φράση «Αλλάχ Άκμπαρ» που φωνάζουν οι εξτρεμιστές πριν από κάποια επίθεση πιστεύεται ότι τη χρησιμοποιούσε ο Μωάμεθ τον 7ο αιώνα προτού πάει σε μάχες. Ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά την 11η Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης