Ινδία: Περισσότεροι από 400 τραυματίες σε... παραδοσιακό πετροπόλεμο μεταξύ συμμοριών

Ινδία: Περισσότεροι από 400 τραυματίες σε... παραδοσιακό πετροπόλεμο μεταξύ συμμοριών

Οι κάτοικοι δύο χωριών παρατάσσονται στις δύο όχθες ποταμού και ξεκινούν να πετούν μεγάλες πέτρες στους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να πάρουν μια σημαία που έχει τοποθετηθεί στη μέση του ποταμού

Ινδία: Περισσότεροι από 400 τραυματίες σε... παραδοσιακό πετροπόλεμο μεταξύ συμμοριών
Πάνω από 400 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός παραδοσιακού φεστιβάλ λιθοβολισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου μέλη συμμοριών από δύο αντίπαλα χωριά πετούν πέτρες εναντίον τους, με ένα ποτάμι να τους χωρίζει.

Η... γιορτή στην περιοχή Chindwara έχει την πρωτοτυπία του αυξημένου κινδύνου όχι μόνο για σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και για θανάτους.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών παρατάσσονται στις όχθες του ποταμού Jaam και ξεκινούν να πετούν μεγάλες πέτρες στους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να πάρουν μια σημαία που έχει τοποθετηθεί στη μέση του ποταμού.

Κλείσιμο
Η ομάδα που θα καταφέρει να πάρει στην πλευρά της τη σημαία είναι η νικήτρια. 

Τα τελευταία χρόνια 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παίρνοντας μέρος στον πετροπόλεμο. Οι Αρχές στήνουν σκηνές Πρώτων Βοηθειών και στις δύο πλευρές του ποταμού για να περιποιούνται εκείνους που θα χτυπηθούν από πέτρα.

Μια ημέρα πριν από τη γιορτή, η αστυνομία απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να αποφευχθούν οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών. Παράλληλα, απαγορεύεται η χρήση άλλων όπλων εκτός των πετρών.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, το φεστιβάλ χρωστά την ύπαρξή του σε ένα περιστατικό πριν από πολλά χρόνια. Ένα αγόρι από το χωριό Sawargaon κολύμπησε απέναντι για να κλέψει το κορίτσι του από το αντίπαλο χωριό Pandhurna. Όταν οι χωρικοί αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει άρχισαν να τους πετούν πέτρες με αποτέλεσμα να τους σκοτώσουν στη μέση του ποταμού.

Κατά τι παρελθόν οι Αρχές προσπάθησαν να κάνουν περισσότερο ασφαλές το φεστιβάλ, όμως αντιμετώπισαν τις έντονες αντιδράσεις των χωρικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης