Μακάβριο έγκλημα στη Ρώμη: Βρέθηκαν γυναικείες γάμπες μέσα σε κάδο απορριμμάτων
Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, ο δράστης πιθανότατα χρησιμοποίησε τσεκούρι
Ένα μακάβριο έγκλημα αποτελεί κύρια είδηση, σήμερα στην Ιταλία. Μια κοπέλα που έψαχνε την περασμένη νύχτα σε κάδο απορριμμάτων, στην μεγαλοαστική συνοικία της Ρώμης Παριόλι, βρήκε δυο γυναικείες γάμπες, τις οποίες κάποιος είχε πετάξει και δέσει με σελοτέιπ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, ο δράστης πιθανότατα χρησιμοποίησε τσεκούρι.
Η κοπέλα λιποθύμησε και στο σημείο έσπευσαν αυτοκίνητα της αστυνομίας και των Καραμπινιέρων. Το υπόλοιπο πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν έχει βρεθεί. Όπως διέρρευσε, οι έρευνες φέρονται να επικεντρώνονται σε μια πινακίδα αυτοκινήτου, που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. «Το πεδίο των ερευνών είναι ευρύτατο», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι ένας άνδρας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.