Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε σύγκρουση τρένων

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε σύγκρουση τρένων

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη και η δεύτερη αμαξοστοιχία έπεσε κατόπιν πάνω στην πρώτη


Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε σύγκρουση τρένων
Στους 37 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι 123 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η σύγκρουση συνέβη στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας), κοντά στον σταθμό Χορσίντ. Είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο, σύμφωνα με την Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Στις εικόνες που μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο φαίνεται η μία αμαξοστοιχία να έχει εν μέρει αναποδογυρίσει, ένα βαγόνι που εκτροχιάστηκε να έχει καταλήξει σε ένα χωράφι και μέλη των ομάδων διάσωσης να μεταφέρουν τους νεκρούς και τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα.

Μετά τη σύγκρουση, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν έξω από τα βαγόνια και τοποθετούνταν σε κουβέρτες κατά μήκος των γραμμών. Πολλοί από τους επιζώντες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.
Κλείσιμο

Εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι 75 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας. Επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα βαγόνια, είπε από την πλευρά του ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


One train was travelling from Cairo and the other from Port Said when they hit head-on in the northern coastal city of Alexandria, local media report.

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών. Η άλλη αμαξοστοιχία έπεσε κατόπιν πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ένα τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο - Αλεξάνδρεια. Το δεύτερο τρένο κατευθυνόταν από το Πορτ Σαΐντ (ανατολικά) στην Αλεξάνδρεια.

Το υπουργείο Μεταφορών διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, υποσχόμενο ότι «θα ζητήσει να λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Τα τρένα βρέθηκαν στον αέρα»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι τα δύο τρένα βρέθηκαν στον αέρα και «σχημάτισαν μια πυραμίδα», αφού το ένα συγκρούστηκε με το άλλο κοντά σε έναν σταθμό στα περίχωρα της παράκτιας πόλης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων κι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», σύμφωνα με την προεδρικό γραφείο.

Μια κάτοικος της περιοχής, η Χόντα, στεκόταν στη στέγη του σπιτιού της όταν συνέβη το δυστύχημα.

«Υψώθηκαν στον αέρα σχηματίζοντας μια πυραμίδα όταν συγκρούστηκαν» περιέγραψε η γυναίκα. «Άρχισα να φωνάζω από τη στέγη προς τον κόσμο, να πάρουν ένα σεντόνι και να τρέξουν» προς τα εκεί.

«Το τρένο στο οποίο επέβαινα έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα» αφηγήθηκε ο επιβάτης Μούμεν Γιούσεφ. «Βρέθηκα ξαφνικά στο πάτωμα. Όταν βγήκαμε έξω, είδαμε τέσσερα βαγόνια να έχουν συγκρουστεί και πολλούς ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης