Γερμανία: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο μετά από τροχαίο με φορτηγό -Νεκροί 18 άνθρωποι

Γερμανία: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο μετά από τροχαίο με φορτηγό -Νεκροί 18 άνθρωποι

«Συγκλονισμένη» από το δυστύχημα δηλώνει η Άγγελα Μέρκελ
 

Γερμανία: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο μετά από τροχαίο με φορτηγό -Νεκροί 18 άνθρωποι
Ένα τουριστικό λεωφορείο κάηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη νότια Γερμανία, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 18 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 18 αγνοούμενους.

Στο Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στη Βαυαρία και πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα αυτό.

Λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς. Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, διευκρίνισε στη συνέχεια η αστυνομία.

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.
Κλείσιμο

Πολλά ελικόπτερα διάσωσης βρίσκονταν σήμερα το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος ενώ τεχνικοί, αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν γύρω από το απανθρακωμένο τουριστικό λεωφορείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης