Μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σπίτια και ξενοδοχεία

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σπίτια και ξενοδοχεία

Οι Αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή κατοίκων και τουριστών- «Εγκλωβισμένοι» 50.000 άνθρωποι καθώς έχει κλείσει από τη φωτιά ο δρόμος προς την πόλη Huelva- Δεν κινδυνεύουν, λένε οι Αρχές

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σπίτια και ξενοδοχεία
Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από δρόμο στον οποίο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην πόλη Huelva του Matalascañas από την πυρκαγιά, που καίει από το βράδυ του Σαββάτου σε μια περιοχή πευκοδάσους και καλλιεργειών. Οι αρχές σύμφωνα με την El Pais συνέστησαν ψυχραιμία ενώ έχουν εξασφαλίσει ότι  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αυτούς τους ανθρώπους. Οι φλόγες έχουν διεισδύσει στο φυσικό πάρκο, στην περιοχή γύρω από το Εθνικό Πάρκο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το απόγευμα χρειάστηκε να κοπούν τρεις δρόμοι, μεταξύ των οποίων και το Matalascañas, ένα τουριστικό κέντρο που βρίσκεται στην καρδιά της Doñana. Περίπου 50.000 άτομα περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος, αλλά οι αρχές υποστηρίζουν πως ακόμη δεν είναι ασφαλές.

Ήδη, όμως, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ, αλλά και τα ξενοδοχεία, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για την ζωή τους, από τη φωτιά που κατακαίει δάση στα νότια της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Κλείσιμο
Όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η περιοχή γύρω από την πόλη Ουέλβα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του κύματος της ζέστης που την πλήττει.







Την τελευταία εβδομάδα 63 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τις δασικές πυρκαγιές, στην γειτονική Πορτογαλία.

Η φωτιά στα νότια της Ισπανίας εντοπίστηκε χθες το βράδυ κοντά στην Ουέλβα κι αντιμετωπίζεται ως πυρκαγιά ύψιστης απειλής, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης