Υψηλός βαθμός βεβαιότητας από τη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS

Υψηλός βαθμός βεβαιότητας από τη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS

Το Πεντάγωνο αμφισβητεί τη ρωσική ανακοίνωση - Οι Αμερικανοί εικάζουν πως ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κρύβεται στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας

Υψηλός βαθμός βεβαιότητας από τη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS
Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός... Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε νέα στοιχεία, δηλώνοντας ότι υπάρχει «υψηλός βαθμός βεβαιότητας» για τον θάνατο του επικεφαλής της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης
, παρ' ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν συγκεχυμένες πληροφορίες και δηλώσεις επίσημων παραγόντων.

Σε νέα δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Όλεγκ Συρομολότοφ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους αλ Μπαγκντάντι εξολοθρεύτηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό της ρωσικής αεροπορίας σε στρατιωτικό στόχο, σε ανατολικό προάστιο της πόλης Ράκκα».

Κλείσιμο
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα ανακοίνωσε τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι, αλλά ένα 24ωρο μετά, δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί η είδηση, με συνέπεια το υπουργείο Εξωτερικών του Κρεμλίνου να προβεί σε αναθεωρητική δήλωση, εκφράζοντας ορισμένες αμφιβολίες, ενώ οι δυτικές δυνάμεις και η αντικατασκοπεία του Ιράκ, δεν επιβεβαίωναν τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι.

Η νέα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί απ' όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις, αλλά και το Ισλαμικό Κράτος, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει κυκλοφορήσει πολλές φορές η φήμη περί του θανάτου του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, χωρίς ωστόσο να έχει πιστοποιηθεί από επίσημεςν πηγές.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «θεωρούμε ότι ο αλ Μπαγκντάντι είναι ακόμα ζωντανός και ηγείται του Ισλαμικού Κράτους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εντοπίσουμε τις κινήσεις του». «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να του αποδώσουμε τη δικαιοσύνη που του αρμόζει», συμπλήρωσε.

Ο αλ Μπαγκντάντι είναι επικηρυγμένος έναντι 25 εκατ. δολαρίων και εικάζεται πως κρύβεται στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, στο Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας από τον ιρακινό στρατό και τους συμμάχους του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης