Βίντεο από Φιλιππίνες: Πυροβολικό και αεροπορία «βομβαρδίζουν» τους τζιχαντιστές στο Μαράουι

Βίντεο από Φιλιππίνες: Πυροβολικό και αεροπορία «βομβαρδίζουν» τους τζιχαντιστές στο Μαράουι

Οι μονάδες του στρατού υποστηρίχθηκαν από ελικόπτερα MG520 και μαχητικά αεροσκάφη FA50. Ασταμάτητες ριπές αυτομάτων όπλων έδιναν μια ιδέα για το εύρος και τη σφοδρότητα των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών

Βίντεο από Φιλιππίνες: Πυροβολικό και αεροπορία «βομβαρδίζουν» τους τζιχαντιστές στο Μαράουι
Ο στρατός των Φιλιππίνων κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις, με την υποστήριξη αεροπορικών μέσων καθώς και του πυροβολικού, εναντίον των ισλαμιστών μαχητών που έχουν οχυρωθεί σε συνοικίες της πόλης Μαράουι, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι μάχες έχουν στοιχίσει μέσα σε περίπου έναν μήνα τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους.



Κλείσιμο
Στήλες καπνού και φλόγες υψώνονταν από τους θύλακες που παραμένουν ακόμη υπό τον έλεγχο των μαχητών, καθώς αεροσκάφη έπλητταν τις ζώνες αυτές για να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους ισλαμιστές αντάρτες, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο πεδίο.

Οι μονάδες του στρατού υποστηρίχθηκαν από ελικόπτερα MG520 και μαχητικά αεροσκάφη FA50. Ασταμάτητες ριπές αυτομάτων όπλων έδιναν μια ιδέα για το εύρος και τη σφοδρότητα των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.



Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ANC, που επικαλέστηκε αξιωματικούς του στρατού, στην περιοχή μεταφέρθηκαν ενισχύσεις — συνολικά 400 άνδρες — από το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Εκατοντάδες αντάρτες, υποστηριζόμενοι από ξένους μαχητές, σύμφωνα με τις αρχές, κυρίευσαν τη Μαράουι την 23η Μαΐου. Η Μαράουι είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη των Φιλιππίνων, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί. Οι αντάρτες ύψωσαν στην πόλη τα μαύρα λάβαρα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για μια απόπειρα να εγκαθιδρυθεί ένα «χαλιφάτο» στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε κήρυξε αμέσως μετά στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη την επαρχία Μιντανάο.



Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ο απολογισμός των μαχών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 329 νεκρούς, εκ των οποίων 225 ήσαν αντάρτες, 59 στρατιωτικοί και 26 άμαχοι.

Τα υπόλοιπα 19 θύματα είναι άνθρωποι που εκτοπίστηκαν εξαιτίας των μαχών και πέθαναν από αφυδάτωση εξαιτίας οξείας διάρροιας, διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.

Πάνω από 309.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη Μαράουι και τα περίχωρά της, σύμφωνα με τις αρχές των Φιλιππίνων.

«Πάνω από εκατό» ισλαμιστές συνεχίζουν να προβάλλουν αντίσταση σε τέσσερις συνοικίες της πόλης, δήλωσε στη Μανίλα ο εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Ρεστιτούτο Παντίγια.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης