Πεκίνο: Το αμερικανικό πλοίο «μπήκε στα χωρικά ύδατα χωρίς άδεια»

Πεκίνο: Το αμερικανικό πλοίο «μπήκε στα χωρικά ύδατα χωρίς άδεια»

Τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπ. Εξωτερικών και ζήτησε από τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος τους 

Πεκίνο: Το αμερικανικό πλοίο «μπήκε στα χωρικά ύδατα χωρίς άδεια»
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, που πέρασε 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές ενός τεχνητού νησιού που έχει δημιουργήσει η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα, εισήλθε «χωρίς άδεια» στα κινεζικά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο.

Στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ εξέφρασε «την έντονη δυσαρέσκεια και την σφοδρή αντίθεση» της Κίνας για την ενέργεια αυτή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Λου ζήτησε από τις ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος τους και να αποφύγουν να πραγματοποιήσουν άλλες περιπολίες στην περιοχή, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν απρόσμενα αεροπορικά και ναυτικά ατυχήματα.

Κλείσιμο
Αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι το USS Dewey πέρασε κοντά από τον ύφαλο Μιστσίφ στα νησιά Σπράτλι, ένα νησάκι το οποίο διεκδικεί η Κίνα.

Σύμφωνα με τον Λου, το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό «αναγνώρισε το αμερικανικό πλοίο (…) και του ζήτησε να αποχωρήσει». Η κυριαρχία της Κίνας στο αρχιπέλαγος των Σπράτλι και τα γύρω ύδατα είναι «αδιαμφισβήτητη», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ρεν Γκουακιάνγκ επεσήμανε ότι η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ για το συμβάν, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης