Ποια είναι η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν

Ποια είναι η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν

Η Μπριζίτ ήταν καθηγήτριά του στο σχολείο - Παντρεύτηκαν το 2007 με μια ρομαντική τελετή στην αμμουδιά - Έχει τρία ενήλικα παιδιά και έξι εγγόνια

Ποια είναι η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν
Λατρεύει το πιάνο και την όπερα, έγινε θετός παππούς από την ηλικία των 36 ετών. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος και ηγέτης του κινήματος "En Marche"  κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να πείσει τους Γάλλους συμπολίτες του ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων και να γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας. 

Πρώην υπουργός Οικονομίας στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν είναι όλο εκπλήξεις. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, αποφοίτησε με άριστα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ) από όπου έχει περάσει όλη σχεδόν η γαλλική πολιτική ελίτ και ερωτεύθηκε σε ηλικία 17 ετών την Μπριζίτ Τρονιέ, την καθηγήτριά του όταν εκείνος ήταν 15 ετών. Η σχέση τους όμως ξεκίνησε -πλατωνικά αρχικά- λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Μακρόν ήταν 18 ετών. Η Μπριζίτ, που είναι 25 χρόνια μεγαλύτερή του, τότε ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών και τότε ήταν παντρεμένη.

Όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο Paris Match, τότε ο νεαρός Εμανουέλ της είχε πει: «Ό,τι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ»! 

Κλείσιμο
Ενώ ο Μακρόν είχε μετακομίσει στο Παρίσι, οι δυο τους συνέχισαν τις επαφές, μιλούσαν ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο και τελικά, οι αντιστάσεις της κάμφθηκαν, χώρισε τον άντρα της και μετακόμισε στην πρωτεύουσα για να είναι με τον νεαρό Μανουέλ που της είχε κλέψει την καρδιά.

Ο Μακρόν την παντρεύτηκε όντως το 2007 και έγινε έτσι... θετός παππούς στα εγγόνια της.

«Είναι άνθρωπος αυθεντικός και δημιουργικός», έχει πει για αυτόν ο Ολάντ. «Αν θέλουμε κάποιον που γνωρίζει καλά από οικονομία, που είναι υπέρμαχος των πολιτικών ενίσχυσης της προσφοράς, που χαίρει της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών και ενσαρκώνει τη νέα γενιά, τότε δεν βλέπω άλλον από τον Μακρόν».

Με τα λόγια αυτά, ο επιτελάρχης του Ολάντ Ζαν-Πιερ Ζουαγέ, εκ των στενότερων συνεργατών του Γάλλου προέδρου, φέρεται να τον έπεισε να επιλέξει ως διάδοχο του καρατομηθέντος Αρνό Μοντεμπούρ στο πηδάλιο του υπουργείου Οικονομίας. Ο Μακρόν ήταν κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ από την εκλογή του τελευταίου στην προεδρία τον Μάιο του 2012 έως τον περασμένο Ιούλιο. 



Ο Μακρόν, «Μανού» για τους γνωστούς και φίλους,είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας. Είναι ένας διακριτικός άνθρωπος, υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων ο οποίος άφησε πίσω του μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στην επενδυτική τραπεζική και στην Rothschild για να κατέλθει στην πολιτική. Η γαλλική εφημερίδα “Liberation” υπενθυμίζει ότι ο Μακρόν θεωρείται μέρος της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της Γαλλίας και της δεξιάς στροφής της στις αρχές του έτους, αφού ήταν ο “αρχιτέκτονας” του γνωστού «Συμφώνου υπευθυνότητας», δηλαδή των φοροαπαλλαγών ύψους 40 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος στις επιχειρήσεις σε ορίζοντα τριετίας. Ως οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ είχε ρόλο-κλειδί σε σημαντικές οικονομικές συμφωνίες, όπως στην εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα της Alstom από την General Electric.



Με την σύζυγό του Μπριζίτ έχουν μία τρυφερή σχέση. O Μακρόν την φιλά στο στόμα δημοσίως και της πιάνει το χέρι σαν είναι ένα ζευγαράκι που ζει ανενόχλητο τον παράφορο έρωτά του. Ο Μακρόν παντρεύτηκε την Μπριζίτ το 2007 στην αμμουδερή παραλία της Le Touquet (βόρεια Γαλλία). Από τότε είναι αχώριστοι, ενώ καθώς η Μπριζίτ έχει τρία ενήλικα παιδιά, ο Μακρόν έχει αποκτήσει έξι εγγόνια από τα παιδιά της γυναίκας του! 

Με την οικογένειά του απολαμβάνει όλα τα Σαββατοκύριακα στη βίλα του, στην περιοχή της "Le Touquet"  στη βόρεια Γαλλία. Τα γαλλικά μμε εξάλλου τον έχουν βαπτίσει και "Μότσαρτ του Ελιζέ", σχολιάζοντας την μεγάλη αγάπη του για το πιάνο.









Δείτε βίντεο: Ποια είναι η κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγος του Μανουέλ Μακρόν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης