Ανακούφιση σε Ευρώπη από τη νίκη Μακρόν

Ανακούφιση σε Ευρώπη από τη νίκη Μακρόν

Πρόεδρος Γιούνκερ: «Συγχαρητήρια στον κ. Μακρόν» - Γερμανική Καγκελαρία: «Μπράβο» στον Μακρόν - Γκι Φέρχοφσταντ: «Συγχαρητήρια« στους Γάλλους ψηφοφόρους

Ανακούφιση σε Ευρώπη από τη νίκη Μακρόν
«Ανάσανε» η Ευρώπη μετά την νίκη Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.


Κλείσιμο

Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν.




Συγχαρητήρια έδωσε και ο Γκι Φέρχοφσταντ  από την πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε «ευτυχής» για την επικράτηση του «μοναδικού ευρωπαϊστή» πολιτικού της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο twitter δήλωσε «ευτυχής» για την επικράτηση ενός «πολιτικού, ο ποίος υποστηρίζει τις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ιδέες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης