Καράκας: «Δειλό σκυλί» και «δούλος» των ΗΠΑ ο Περουβιανός πρόεδρος

Καράκας: «Δειλό σκυλί» και «δούλος» των ΗΠΑ ο Περουβιανός πρόεδρος

Ο Πάμπλο Κουτσίνσκι είχε προβεί πρόσφατα σε επικριτικές δηλώσεις για την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο

Καράκας: «Δειλό σκυλί» και «δούλος» των ΗΠΑ ο Περουβιανός πρόεδρος
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε σήμερα τον Περουβιανό πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι ένα «δειλό» και «σκύλο», δουλοπρεπή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έπειτα από τις επικριτικές δηλώσεις του για την σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας στη Γουόλ Στριτ που έχει ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ, ο 78χρονος Κουτσίνσκι, που κέρδισε πέρσι τις προεδρικές εκλογές, είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές στην Λατινική Αμερική του «Τσαβισμού», το κίνημα του θανόντα προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες που κυριαρχεί από το 1999 στο κοινοβούλιο και σε όλα τα κρατικά όργανα της χώρας.
Σε πρόσφατη ομιλία που παραχώρησε στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Περού τόνισε ότι τα κράτη της Λατινικής Αμερικής συμπεριφέρονται σε γενικές γραμμές σαν ένας πειθαρχημένος σκύλος που κάθεται στο χαλί, εκτός από την Βενεζουέλα που αποτελεί ένα «μεγάλο πρόβλημα».
Ο Μαδούρο κάλεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο τον Κουτσίνσκι να ζητήσει συγγνώμη, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκεζ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Περουβιανού προέδρου κατά της διάρκειας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μνήμη του Τσάβες.

Κλείσιμο
«Κυκλοφορεί, ο καημένος, με όλο το σεβασμό επειδή είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, σαν ένα καλό σκυλί που κουνά την ουρά του στην αυτοκρατορία και ζητά μια παρέμβαση στην Βενεζουέλα. Είναι μόνος του, κυκλοφορεί σαν ένας τρελός άνθρωπος, χωρίς να του δίνει κανένας προσοχή», τόνισε η Ροντρίγκεζ.

«Επίσης σηκώθηκα και του είπα, ‘Κύριε Πρόεδρε, είστε ένας δειλός’ και το επαναλαμβάνω εδώ, ’Κύριε Κουτσίνσκι είστε ένας δειλός που τόλμησε να αμαυρώσει την μνήμη του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από την πλευρά της περουβιανής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Καράκας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης