Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ...

Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ...

Αινιγματική δήλωση από την καγκελάριο της Γερμανίας: «Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ...»

Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ...
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ένα «πρόβλημα» με την αξία του ευρώ επειδή η
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσαρμόζει την πολιτική της στα ασθενέστερα μέλη της ευρωζώνης και όχι αυστηρά στη Γερμανία.

Κλείσιμο
«Έχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη
ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», δήλωσε η Μέρκελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας μια μάλλον ασυνήθιστη γι' αυτήν αναφορά στη νομισματική πολιτική.

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ' ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Όμως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος».

Η Μέρκελ διατύπωσε τα σχόλια αυτά ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και αφού ένας εμπορικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Γερμανία ότι επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.



Έκκληση για κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία, αλλά τόνισε πως είναι σημαντική η συνεργασία με τη Μόσχα στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε η Μέρκελ στην ομιλία της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Η Μέρκελ, η οποία εχει επικρίνει την αμερικανική απαγόρευση εισόδου σε πολίτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, υπογράμμισε ότι το ίδιο το ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας. Πρόσθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στη διάσκεψη.
Η γερμανίδα καγκελάριος είπε επίσης ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το πρόβλημα των πλαστών ειδήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη.

«Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων.
«Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας», πρόσθεσε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης