Ισραήλ: Η Βουλή ενέκρινε τον περαιτέρω εποικισμό χιλιάδων κατοικιών στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Η Βουλή ενέκρινε τον περαιτέρω εποικισμό χιλιάδων κατοικιών στη Δυτική Όχθη

Με ψήφους 60 υπέρ και 52 κατά - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση - «Αυτή είναι η δημοκρατία», απάντησε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ισραήλ: Η Βουλή ενέκρινε τον περαιτέρω εποικισμό χιλιάδων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα εποικιστικά του πλάνα, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά με ισχυρό σύμμαχό του το νέο Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Τη Δευτέρα το βράδυ, η ισραηλινή Βουλή υπερψήφισε τον περαιτέρω εποικισμό χιλιάδων κατοικιών μέσα στο Παλαιστινιακό έδαφος στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ, γεγονός που αναδεικνύει τις προθέσεις των Ισραηλινών για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πρόταση του Νετανιάχου «πέρασε» με ψήφους 60 υπέρ και 52 κατά. Μετά τις τελευταίες αντιδράσεις, είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση πως θα αναβληθεί επ' αόριστον το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ. Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε τη Δευτέρα πως θα προχωρήσει βάσει του σχεδιασμού του, αισθανόμενος ότι έχει την υποστήριξη του Λευκού Οίκου.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν με πύρινους λόγους να σταματήσει το «τρένο του τρόμου», καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να συρθεί η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση, ωστόσο, είναι σαφής. Ο εποικισμός στην Ιουδαία και τη Σαμάρια (Δυτική Όχθη), καθώς και στην Ιερουσαλήμ, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Κλείσιμο
«Αυτή είναι δημοκρατία. Η πλειοψηφία αποφάσισε», ήταν η απάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης