Ο Ρεξ Τίλερσον είναι με κάθε επισημότητα ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο Ρεξ Τίλερσον είναι με κάθε επισημότητα ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, έλαβε 56 θετικές ψήφους από τη Γερουσία, έναντι 43 κατά, φτάνοντας σε ένα νούμερο που χαρακτηρίζεται σχετικά υψηλό όσο αφορά την ιστορία του Αμερικανικού κράτους

Ο Ρεξ Τίλερσον είναι με κάθε επισημότητα ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, πως ο Ρεξ Τίλερσον, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ, ήτοι ο 69ος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, έλαβε 56 θετικές ψήφους από τη Γερουσία, έναντι 43 κατά, φτάνοντας σε ένα νούμερο που χαρακτηρίζεται σχετικά υψηλό όσο αφορά την ιστορία του Αμερικανικού κράτους. Μόνο δύο έχουν λάβει περισσότερες ψήφους από τον Τίλερσον, τα τελευταία 50 χρόνια: Η Κοντολίζα Ράις (85-13) και ο Χένρι Κίσινγκερ (78-7).

Κλείσιμο
Ο Τίλερσον, 64 ετών, που γνωρίζει προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να αναλάβει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διαφορές των δύο χωρών αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης