Ιταλία: Υπάρχουν 8 ζωντανοί στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα!

Ιταλία: Υπάρχουν 8 ζωντανοί στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα!

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μαζί τους», είπαν οι διασώστες - Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού - Ανάμεσα στους επιζώντες και δύο παιδιά

Ιταλία: Υπάρχουν 8 ζωντανοί στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα!
Υπάρχουν ζωντανοί μέσα στο ξενοδοχείο που θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα στο βουνό Γκραν Σέσσο της Ιταλίας
, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως εντοπίστηκαν ζωντανοί οκτώ άνθρωποι σε έναν χώρο του Ριγκοπιάνο, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για να τους απεγκλωβίσουν. Στο σημείο
καταφθάνουν ενισχύσεις από την Πεσκάρα, με ελικόπτερα που φέρουν ειδικό εξοπλισμό και γιατρούς.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι οκτώ αυτοί άνθρωποι βρίσκονται σε σοφίτα του κτιρίου και έχουν προφορική επαφή με τους διασώστες, οι οποίοι εδώ και μία ώρα μιλούν μαζί τους. «
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μαζί τους
», είπε ο επικεφαλής στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Βρίσκονται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν εδώ και τουλάχιστον 43 ώρες, από τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) της Τετάρτης, όταν το ξενοδοχείο καλύφθηκε από το χιόνι!

Σύμφωνα με ανταποκριτή ιταλικού δικτύου ανάμεσα στους επιζώντες βρίσκονται και δύο παιδιά.

Ανάμεσα σε αυτά, όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Φιλπίο Μπούμπικο είναι ένα κορίτσι, που πιθανώς είναι η εξάχρονη Λουντοβίκα, κόρη του 38χρονου άνδρα που σήμανε το συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera οι επιζώντες θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου ήδη το προσωπικό είναι έτοιμο να τους υποδεχθεί και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ακόμα και αν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Την ίδια στιγμή, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ήδη μία γυναίκα έχει μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπόλοιπων επιζώντων.

Οι οκτώ επιζώντες βρήκαν καταφύγιο στη σοφίτα της κουζίνας του ξενοδοχείου, όπου κατόρθωσαν να ανάψουν φωτιά και να παραμείνουν ζεστοί για περίπου 48 ώρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των πυροσβεστών ο καπνός από τη φωτιά οδήγησε τους διασώστες στο σωστό σημείο.

Μόλις τους εντόπισαν είδαν τα χαμόγελα τα δύο παιδιών και κατάλαβαν ότι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

«Ήταν αρκετό να τους δεις στο πρόσωπο για να καταλάβεις τι είχαν περάσει», είπε ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι οκτώ επιζώντες.

Την ίδια στιγμή, η Τίτι Ποστιλιόνε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ελπίδα για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων.

«Ο εντοπισμός των επιζώντων μας δίνει ελπίδα. Θα δούμε αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν θα υπάρξουν περισσότερα. Πάντα έχουμε ελπίδα, αλλά εξανεμίζεται με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Ποστιλιόνε.

Την ώρα της χιονοστιβάδας μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν περίπου 35 άτομα, με τον αριθμό να μην έχει αποσαφηνιστεί ή επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αρχές. Από τους ανθρώπους αυτούς, τέσσερις έχουν εντοπιστεί νεκροί. Σώοι μέχρι στιγμής είχαν βρεθεί μόνο δύο άντρες, οι οποίοι την ώρα που η χιονοστιβάδα γκρέμισε το ξενοδοχείο βρίσκονταν εκτός του κτηρίου.

Όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου, που υπολογίζεται πως ήταν 20 ή 22 άτομα (κάποιες πληροφορίες μιλούν και για 24) είχαν μαζέψει τα πράγματά τους και είχαν ετοιμαστεί να αποχωρήσουν, γι' αυτό και βρίσκονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου. Περίμεναν όλοι μαζί να φτάσουν εκχιονιστικά και να ανοίξουν τον δρόμο προς το θέρετρο που είχε αποκλειστεί, ώστε να μπορέσουν να φύγουν, καθώς είχαν τρομάξει από τους ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη το πρωί.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα η θερμοκρασία έχει ανέβει στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας να είναι πολύ μεγάλος. Οι αρχές επιχειρούν να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες για τους ακόμα περίπου 20 αγνοούμενους. 

Νωρίτερα, η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2) αλλά και πώς κατέληξαν τα σημεία αυτά μετά την καταστροφική εισβολή του χιονιού.





Ένας από τους δύο άντρες που βγήκαν ζωντανοί από το χιόνι, ο 38χρονος μάγειρας, εξήγησε πως σώθηκε γιατί η γυναίκα του του ζήτησε να της φέρει ένα φάρμακο από το αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και τριξίματα και μέσα σε δευτερόλεπτα το ξενοδοχείο μπροστά του είχε θαφτεί στο χιόνι. Και ο ίδιος παρασύρθηκε αλλά κατόρθωσε να σωθεί και να φτάσει ως το αυτοκίνητό του, ενώ εν τω μεταξύ είχε βρει ζωντανό και έναν από τους εργαζομένους του Ριγκοπιάνο, τον οποίο πήρε μαζί του. Είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι που έχουν φύγει ζωντανοί από το σημείο της τραγωδίας, ενώ όπως λέει συντετριμμένος ο 38χρονος: «Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι εκεί μέσα».

Οι εικόνες από το ελικόπτερο της αστυνομίας αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής:



Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου - Όγκοι χιονιού έχουν εισβάλει παντού και παρέσυραν τα πάντα:

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης