Τι δουλειά έχουν τρεις λύκοι στο... Παρίσι;

Τι δουλειά έχουν τρεις λύκοι στο... Παρίσι;

Όπως αναφέρει ο παρατηρητής λύκων, Μανοέλ Άτμαν, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους αφού οι λύκοι τρέφονται μόνο με τετράποδα

 Τι δουλειά έχουν τρεις λύκοι στο... Παρίσι;
Από πέρυσι υπήρξαν πληροφορίες ότι, στην περιφέρεια του Παρισιού εμφανίστηκαν λύκοι για πρώτη φορά τα τελευταία εκατό χρόνια.  Τώρα όμως οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι τρεις λύκοι κόβουν... βόλτες σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. 

«Οι λύκοι βρίσκονται προ των πυλών του Παρισιού», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016  ο Ζαν Λικ Βαλερί, Γάλλος επικεφαλής του Παρατηρητηρίου των Λύκων. 

Κλείσιμο


Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραδέχονται την ύπαρξή τους και πλέον συμφωνούν ότι τρεις λύκοι - ένα ζευγάρι κι ένας μοναχικός λύκος - έχουν φτάσει κοντά στο Παρίσι.Την ίδια ώρα, όμως, διαβεβαιώνουν ότι, οι λύκοι τρέφονται μόνο με τετράποδα. Όπως αναφέρει ο παρατηρητής λύκων, Μανοέλ Άτμαν, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους αφού οι λύκοι τρέφονται μόνο με τετράποδα.  

Τον 15ο αιώνα, λύκοι ζούσαν στο 90% της Γαλλίας ενώ τη δεκαετία του 1930 είχαν εξαφανιστεί. Εμφανίστηκαν ξανά το 1992 περνώντας τις Άλπεις από την Ιταλία. Και σήμερα ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 300. 

Παρά το αυστηρό καθεστώς προστασίας του ζώου, οι τοπικές αρχές μπορούν να επιτρέψουν  την θανάτωση συγκεκριμένου αριθμού λύκων, όταν σε μια περιοχή οι κτηνοτρόφοι έχουν υποστεί «σημαντική ζημιά». Κάθε χρόνο η κυβέρνηση καθορίζει το μέγιστο αριθμό λύκων που μπορεί να σκοτωθεί: για τη φετινή περίοδο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, είναι 36 , αριθμό μικρό για ορισμένους αγρότες.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Λύκων δήλωσε στην εφημερίδα «Le Parisien» ότι, οι λύκοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Εσόν και την Υβελίν , νότια και δυτικά του Παρισιού. Οι ειδικοί έχουν συλλέξει αποτυπώματα από τις πατούσες και οργανικά δείγματα. Τον περασμένο μήνα, δύο ελάφια βρέθηκαν νεκρά σε δάσος κοντά στο Παρίσι με τους ειδικούς να θεωρούν βέβαιο ότι οι σπονδυλικές  τους στήλες ήταν σπασμένες, κατά συνέπεια δεν τα πυροβόλησε κανείς.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης