Προάγγελος σύγκρουσης: «Καμπανάκι» Σόιμπλε για το «άνοιγμα» Τραμπ προς τη Ρωσία

Προάγγελος σύγκρουσης: «Καμπανάκι» Σόιμπλε για το «άνοιγμα» Τραμπ προς τη Ρωσία

Παίρνει θέση κατά του προστατευτισμού και προειδοποιεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ για τους κινδύνους υπονόμευσης της Δύσης από το Κρεμλίνο

Προάγγελος σύγκρουσης: «Καμπανάκι» Σόιμπλε για το «άνοιγμα» Τραμπ προς τη Ρωσία
Εξαίροντας τον κίνδυνο ρήξης μεταξύ του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και της Ευρώπης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, «κούνησε το δάχτυλο» στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι θα ήταν μέγα λάθος να αγνοήσει τους κινδύνους από τη ρωσική ανάμειξη.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Γερμανίας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους που θέτουν οι προστατευτικές οικονομικές πολιτικές και μια διεκδικητική Ρωσία που επιδιώκει να υπονομεύσει τις δυτικές δημοκρατίες. Ο ίδιος, πάντως, τόνισε πως σκοπεύει να εργαστεί όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ
.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη -και θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση (σ.σ. των ΗΠΑ) θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη, πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών» υποστήριξε ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο προστατευτισμός μπορεί να παρουσιάσει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά σχεδόν πάντα είναι καταστροφικός μακροπρόθεσμα».
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σόιμπλε προέβη στις δηλώσεις αυτές πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης του Τραμπ στους Times του Λονδίνου και τη γερμανική εφημερίδα Bild, με την οποία απείλησε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με δασμούς 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται από τις ΗΠΑ και άφησε να εννοηθεί ότι είναι θετικός ως προς τη χαλάρωση των κυρώσεων στη Μόσχα.

Οι δηλώσεις Τραμπ και Σόιμπλε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την εμπορική πολιτική, τη Ρωσία και τη μορφή της διατλαντικής συμμαχίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης