ΝΥΤ: Γνώριμος και στις αρχές των ΗΠΑ ο Τυνήσιος ύποπτος του Βερολίνου

ΝΥΤ: Γνώριμος και στις αρχές των ΗΠΑ ο Τυνήσιος ύποπτος του Βερολίνου

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρεται να είχαν βάλει τον Τυνήσιο σε λίστα απαγόρευσης πτήσεων προς την χώρα

ΝΥΤ:  Γνώριμος και στις αρχές των ΗΠΑ ο Τυνήσιος ύποπτος του Βερολίνου
Μέρα με τη μέρα, λεπτό προς λεπτό όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Τυνήσιο ύποπτο μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο


Κλείσιμο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times» η είδηση της ταυτότητας του δράστη της επίθεσης με το φορτηγό έθεσε σε συναγερμό τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών από την Ευρώπη μέχρι και την Ουάσινγκτον.

Το αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι ο Ανίς Αμρί ήταν γνωστός και στις υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους. 

Κατά το δημοσίευμα, ο Τυνήσιος είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για το πώς φτιάχνονται εκρηκτικοί μηχανισμοί και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μία φορά μέσω Telegram με το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρεται να είχαν βάλει τον Τυνήσιο σε λίστα απαγόρευσης πτήσεων προς την χώρα.

Οι έρευνες ωστόσο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.





Η εφημερίδα επισημαίνει τέλος, ότι την στιγμή που το «κυνήγι» για τον Τυνήσιο ύποπτο γίνεται όλο και πιο γρήγορο και σημαντικό, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό στις Αρχές για το τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει για να αποτρέψουν το μακελειό.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές 549 άτομα έχουν καταχωρηθεί ως επικίνδυνοι Ισλαμιστές, αλλά δεν ζουν όλοι στην Γερμανία. Οι γερμανικές μυστικές και αστυνομικές υπηρεσίες εξηγούν ότι είναι ανέφικτο να παρακολουθήσεις αυτόν τον αριθμό, καθώς χρειάζονται περίπου 40 άτομα για κάθε ύποπτο...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης