Το βίντεο που θα σοκάρει τον πλανήτη: 5χρονοι μαθητές στη Βόρεια Κορέα δουλεύουν σκληρά 10 ώρες την ημέρα!

Το βίντεο που θα σοκάρει τον πλανήτη: 5χρονοι μαθητές στη Βόρεια Κορέα δουλεύουν σκληρά 10 ώρες την ημέρα!

Ακόμα και μικροί μαθητές πέντε ετών υποχρεώνονται να δουλέψουν υπό σκληρές συνθήκες στην χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν - Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στην απάνθρωπη αυτή κατάσταση

Το βίντεο που θα σοκάρει τον πλανήτη: 5χρονοι μαθητές στη Βόρεια Κορέα δουλεύουν σκληρά 10 ώρες την ημέρα!
Μία από τις χειρότερες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παιδική εργασία, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός στη Βόρεια Κορέα. Μικροί μαθητές, που κανονικά θα έπρεπε να φοιτούν στο σχολείο, με την σύμφωνη γνώμη των δασκάλων τους, εργάζονται σκληρά και αδιάκοπα κάτω από τον καυτό ήλιο...

Η είδηση μαζί με το σχετικό σοκαριστικό βίντεο είναι το αποτέλεσμα έρευνας της βρετανικής εφημερίδας Daily Mirror και η καταγραφή των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας των μικρών μαθητών έγινε με κρυφές κάμερες. Στο επίμαχο βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, μικροί μαθητές, ηλικίας ακόμα και πέντε ετών, εικονίζονται να μεταφέρουν πέτρες μερικές φορές μεγαλύτερες από τους ίδιους και να τις τοποθετούν σε μεγάλα σακιά.



Σε μια άλλη περίπτωση, παιδιά επιδιορθώνουν με σφυριά τις ράγες σιδηροδρομικού σταθμού. Οι δάσκαλοι των μικρών μαθητών, που εργάζονται δέκα ώρες την ημέρα, προσπαθούν να προφυλαχθούν από τον ήλιο και κατευθύνουν με φωνές τα παιδιά.
Κλείσιμο



Για τις φρικτές εικόνες εκμετάλλευσης των παιδιών, που καταγράφηκαν στην βορειοανατολική επαρχία Ryanggang της Βόρειας Κορέας, ο Michael Glendinning από την οργάνωση «European Alliance of Human Rights in North Korea» για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε: «Το βίντεο που έχει καταγραφεί από την Mirror είναι εντυπωσιακό στην τεκμηρίωση μιας από τις χειρότερες παραβιάσεις που προκαλεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, της παιδικής εργασίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης