Τουρκία: Γυναίκα πίσω από τη φονική επίθεση με δύο νεκρούς σε κυβερνητικό κτήριο στα Άδανα

Τουρκία: Γυναίκα πίσω από τη φονική επίθεση με δύο νεκρούς σε κυβερνητικό κτήριο στα Άδανα

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα - «Καταραμένοι τρομοκράτες» το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ομάρ Τσελίκ

Τουρκία: Γυναίκα πίσω από τη φονική επίθεση με δύο νεκρούς σε κυβερνητικό κτήριο στα Άδανα
Δύο νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη στο χώρο στάθμευσης μπροστά σε κυβερνητικό κτήριο στα Άδανα της Τουρκίας που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τη Χουριέτ πίσω από την επίθεση που έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις 8:05 το πρωί, κρύβεται γυναίκα!

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Μαχμούτ Ντεμιρτάς ανακοίνωσε ότι η βόμβα εξερράγη κοντά στην είσοδο του γραφείου του. "Οι αρχές πιστεύουν ότι μία γυναίκα πραγματοποίησε την επίθεση", τόνισε ο Ντεμιρτάς προσθέτοντας ότι η πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του υπόπτου έχει εντοπιστεί.




«Καταραμένοι τρομοκράτες συνεχίζουν να επιτίθενται στο λαό μας. Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μέχρι το τέλος» ήταν η πρώτη κυβερνητική αντίδραση από το στόμα του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς καταδίκασε την επίθεση  στο Twitter ενώ δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία δεν θα παραδοθεί στην τρομοκρατία. 

Σύμφωνα με το DHA η επίθεση Από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έπιασαν φωτιά και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πάρκινγκ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα το τουρκικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση σε ό,τι αφορά την αναμετάδοση από το σημείο της έκρηξης, όπως αναφέρει το αραβόφωνο δίκτυο Αλ Τζαζίρα. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης