Πούτιν: «Μπανανία» είναι οι ΗΠΑ για να επηρεάσουμε τις αμερικανικές εκλογές;

Πούτιν: «Μπανανία» είναι οι ΗΠΑ για να επηρεάσουμε τις αμερικανικές εκλογές;

Ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλία του στο φόρουμ Valdai Discussion Club δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί σύντομα από την εξουσία 

Πούτιν: «Μπανανία» είναι οι ΗΠΑ για να επηρεάσουμε τις αμερικανικές εκλογές;
Μηνύματα προς την Αμερική και τις διεθνείς δυνάμεις απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την ομιλία του στο 13ο φόρουμ του Valdai Discussion Club στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να έχουν ένα ισότιμο διάλογο με άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι η διεθνής πολιτική και οι οικονομικοί όροι αλλάζουν διαρκώς.

Όσο για τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία επιχειρεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, έπειτα από τα περιστατικά κυβερνο-επιθέσεων, εξήγησε πως πρόκειται για «υστερία» με σκοπό να στραφεί η προσοχή των πολιτών «
στους Ρώσους χάκερ και τους κατασκόπους αντί να επιλυθούν πραγματικά εσωτερικά προβλήματα
Κλείσιμο
».

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως η Ρωσία δεν διαθέτει σημαντική μηχανή προπαγάνδας όπως οι ΗΠΑ, επισημαίνοντας με διάθεση ειρωνείας: «
Θα ήθελα η δική μας μηχανή προπαγάνδας να ήταν τόσο εξελιγμένη όσο πιστεύει η Δύση, απλώς δεν έχουμε το δικό μας BBC».

Διερωτήθηκε, μάλιστα: «Υπάρχει κανείς που πραγματικά πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να επηρεάσει την ψήφο; Μπανανία είναι οι ΗΠΑ;».

Ο Πούτιν, όμως, σχολίασε και τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, για την αμερικανική προεδρία, λέγοντας πως παρά την υπερβολική συμπεριφορά του, αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των κανονικών ανθρώπων και μίας μερίδας της αμερικανικής κοινωνίας που είναι κουρασμένη από τις  ελίτ, οι οποίες βρίσκονται στην εξουσία εδώ και δεκαετίες. 

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την ουκρανική κρίση, εξήγησε πως χρησιμοποιούνται μόνο για πολιτική πίεση, τονίζοντας: «Δεν βλέπουμε πραγματική πρόθεση από συγκεκριμένους εταίρους να επιλυθούν τα διεθνή ζητήματα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε πως η δημιουργία του μύθου της «ρωσικής απειλής» είναι ωφέλιμος για τους εμπόρους όπλων.

«Βλέπουμε το ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο όχι (τον ρόλο της) στην επινόηση μυθικών απειλών, αλλά στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως δεν στοχεύει στην παγκόσμια ηγεμονία. 

Σχετικά με την κρίση στη Συρία και την τρομοκρατία, ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για το συριακό ζήτημα δεν λειτούργησε καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να «πυροβολεί τον εαυτό της στο πόδι».

Όσο για την τρομοκρατία, επισήμανε πως όσοι χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες προς δικό τους όφελος πάντα χάνουν, προσθέτοντας πως η Ρωσία εξακολουθεί να καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Ο κόσμος φοβάται ότι η τρομοκρατία έχει γίνει ρουτίνα», είπε και τόνισε ότι το επίπεδο διεθνούς τρομοκρατίας αποδεικνύει την ανικανότητα να αντιμετωπιστούν οι απειλές. 

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων δύο ετών, συμπεριλαμβανομένων και των χτυπημάτων σε ΗΠΑ και ΕΕ, αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες μπορούν να δράσουν μόνοι», είπε.

Καταλήγοντας, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους θα ήθελαν να τον δουν να αποχωρεί από την εξουσία, λέγοντας: «Θα αποσυρθώ με χαρά όταν φτάσει η στιγμή, αλλά όχι ακόμα. Είμαι ακόμα εν ενεργεία πρόεδρος».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης