Συριακό: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης από Λαβρόφ και Κέρι

Συριακό: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης από Λαβρόφ και Κέρι

Το Σάββατο προγραμματίστηκε στη Λωζάνη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του Αμερικανού ομολόγου του με απεσταλμένους και από αραβικά κράτη

Συριακό: Προσπάθεια επαναπροσέγγισης από Λαβρόφ και Κέρι
Ως προσπάθεια επαναπροσέγγισης για την επίλυση του συριακού ζητήματος εκτιμάται το νέο ραντεβού που έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και αραβικών κρατών στη Λωζάνη το Σάββατο.

Τζον Κέρι, Σεργκέι Λαβρόφ και πιθανότατα οι ομόλογοί τους από το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να συναντηθούν στην πόλη της Ελβετίας με σκοπό να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα για την πολιτική επίλυση του ζητήματος που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα, με διάφορους τρόπους.

Κλείσιμο
Πριν λίγες ημέρες «ναυάγησε» το σχέδιο του ΟΗΕ με επικεφαλής τον επιτετραμένο Σταφάν ντε Μιστούρα, μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, με εκατέρωθεν σοβαρότατες καταγγελίες και κατηγορίες. Αφορμή για τη ρήξη αποτέλεσε ο βομβαρδισμός ενός κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε σταλεί στο Χαλέπι, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 20 μελών της οργάνωσης και τον τραυματισμό πολλών ακόμα.

Η συνάντηση του Σαββάτου είναι πιθανόν να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή, παρ' ότι οι δυσκολίες είναι δεδομένες και η ένταση μεταξύ Δύσης και Μόσχας εξακολουθεί να υφίσταται και να κινείται στα όρια ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης