Βρετανία: Σφοδρή επίθεση του Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας

Βρετανία: Σφοδρή επίθεση του Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα για την επίθεση στο κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι της Συρίας

Βρετανία: Σφοδρή επίθεση του Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας
Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Ρωσίας και της στάσης που τηρεί στο συριακό, εξαπέλυσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για το συριακό.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και την ηγεσία της Ρωσίας, κατηγορώντας ευθέως τη Μόσχα για τον βομβαρδισμό στο κονβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας έξω από το Χαλέπι, τον Σεπτέμβριο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας και πάνω από 78.000 άνθρωποι να στερηθούν βασικά είδη για τη διαβίωσή τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στη Βουλή των Κοινοτήτων να εξετάσει και ψηφίσει κυρώσεις σε διάφορα επίπεδα, τόσο για τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τη Ρωσία, όσο και για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κλείσιμο
Δήλωσε, επίσης, ότι περιμένει αντιδράσεις από τον κόσμο έξω από τη ρωσική πρεσβεία, καλώντας ουσιαστικά τους Βρετανούς να διαδηλώσουν εναντίον της τακτικής που ακολουθεί το Κρεμλίνο. Λίγη ώρα αργότερα, η ρωσική πρεσβεία αντέδρασε, βγάζοντας μήνυμα στο twitter, με το ερώτημα: «Τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα;», ενώ υπάρχει αναφορά στη δράση των ρωσικών δυνάμεων και στην απελευθέρωση κατοικημένων περιοχών από τους τζιχαντιστές.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης