Τι θα αποκαλύψει ο Ασάνζ για την Χίλαρι;

Τι θα αποκαλύψει ο Ασάνζ για την Χίλαρι;

Ο Ασάνζ, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, αναμένεται εντός της ημέρας να «εμφανιστεί» μέσω videolink σε εκδήλωση στο Βερολίνο, κάνοντας μία σημαντική αποκάλυψη για την Χίλαρι 

Τι θα αποκαλύψει ο Ασάνζ για την Χίλαρι;
Δέκα κεράκια σβήνει σήμερα ο «ενοχλητικός» ιστότοπος Wikileaks με τον 45χρονο ιδρυτή του,  Τζούλιαν Ασάνζ, να απειλεί να «αμαυρώσει» την εικόνα της Χίλαρι Κλίντον λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.   
   
Ο Ασάνζ, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012, μέσω videolink σε εκδήλωση στο Βερολίνο - που αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη -  θα κάνει μία σημαντική αποκάλυψη για την Χίλαρι που δείχνει τις πολεμοχαρείς διαθέσεις της....

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις των Wikileaks, η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα όταν η Χιλαρι ήταν υπουργός Εξωτερικών έψαχνε τρόπους για να απαλλαγεί από τις αποκαλύψεις του Τζούλιαν Ασάνζ.

Κλείσιμο
Για αυτό το λόγο ο Λευκός Οίκος ασκούσε έντονες πιέσεις στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά των απόρρητων εγγράφων.

Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό την ηγεσία της Κλίντον με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου αναζητούνταν τρόποι για να σταματήσει η διασπορά των απόρρητων τηλεγραφημάτων από τα Wikileaks.  

Τότε ήταν που η Κλίντον, αφού δεν έβρισκε άλλες λύσεις για να περιορίσουν τον Ασάνζ  σύμφωνα με πηγές, έκανε την ακόλουθη πρόταση: «Δεν μπορούμε απλά να τον "ντρονιάσουμε";»  ("Can’t we just drone this guy?") εννοώντας δεν μπορούμε να τον σκοτώσουμε χρησιμοποιώντας κάποιο drone;  Όλοι γέλασαν με την καρδιά τους ενώ η Χίλαρι συνέχισε να λέει με σοβαρό ύφος ότι ο Ασάνζ ήταν ένας «μαλακός στόχος», καθώς γυρνούσε από εδώ και από εκεί (τότε δεν είχε βρει ακόμη καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ) κι έχωνε τη... μύτη του σε υποθέσεις των ΗΠΑ, και χωρίς κανένα φόβο αντιποίνων.
     
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ασάνζ προσπαθεί να σπιλώσει την εικόνα της υποψηφίας των Δημοκρατικών για το χρίσμα.

Το Wikileaks είχε δώσει πρόσφατα στην δημοσιότητα εσωτερικά μηνύματα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ (DNC),  σύμφωνα με τα οποία οι Δημοκρατικοί είχαν στήσει στην ουσία τις προκριματικές στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον, σε βάρος του αριστερού γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση ηγετικών στελεχών της επιτροπής αυτής .
   
Tο Wikileaks ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2006 και έκτοτε έχει δημοσιεύσει πάνω από 10 εκατομμύρια έγγραφα. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης