Συνελήφθη ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που προηγήθηκε της σύλληψης

Συνελήφθη ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ
Ο Αχμάντ Καν Ραχάμι, ο βασικός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο Λίντεν του Νιου Τζέρσι, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός υπήκοος αφγανικής καταγωγής, που κατοικούσε στην πόλη Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσι, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη στην πόλη Λίντεν. Ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ, Κρις Μπόλγουεϊτζ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ο Ραχάμι είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για τις υποθέσεις αυτές, ωστόσο δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι στις επιθέσεις εμπλέκονταν και άλλα άτομα.

Κλείσιμο
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση σύλληψης. Ειδικότερα, ο ένας από αυτούς φέρεται να χτυπήθηκε από σφαίρα στο στήθος και ο άλλος στο χέρι, Και οι δύο είχαν κληθεί στο σημείο μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τη σύλληψη, που δείχνουν τον 28χρονο Ραχάμι ακινητοποιημένο στο έδαφος.

Επίσης ένα βίντεο που δημοσίευσε το CNN δείχνει τον ύποπτο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, τραυματισμένος.

Ο Ραχάμι μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του



Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές και για ένα ύποπτο πακέτο που φέρεται να κουβαλούσε μαζί του ο ύποπτος. Στο σημείο έχουν καταφτάσει πυροτεχνουργοί και εκπαιδευμένα σκυλιά για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο.

Η σημερινή επεισοδιακή σύλληψη είναι το αποτέλεσμα του πολύωρου ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι αρχές, μετά από την ταυτοποίηση του Ραχάμι ως βασικού υπόπτου για τις επιθέσεις στις αμερικανικές πόλεις το σαββατοκύριακο και τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του στα διεθνή ΜΜΕ.

Το FBI επιβεβαίωσε σήμερα ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε ύποπτο σακίδιο που εντοπίστηκε στην πόλη Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ, και ότι η εξουδετέρωση ενός από τους μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε με την πυροδότησή του, χωρίς να προκληθούν θύματα.
«Υπήρχε ένα ύποπτο πακέτο που περιείχε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς χθες βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ», ανακοίνωσε το FBI σε μήνυμά του στο Twitter. 



Πυροτεχνουργοί από το FBI, το Γιούνιον Κάουντι και το Νιού Τζέρσεϊ μετείχαν στην επιχείρηση πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού, ενός από τους πολλούς που εντοπίστηκαν στο σημείο, διευκρίνισε. 

Νωρίτερα, προβληματισμός και αγωνία στις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης προκαλούσαν τα ευρήματα από τους δύο, τελικά, εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου - με τον έναν να εκρήγνυται και τον δεύτερο να εντοπίζεται άθικτος.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και οι δύο μηχανισμοί αποτελούνταν από χύτρες, κινητά τηλέφωνα, καλωδίωση ενώ έφεραν και μικρές σιδερένιες μπάλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας μηχανισμός εξερράγη στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου προκαλώντας τον τραυματισμό 29 ανθρώπων ενώ ο δεύτερος βρέθηκε άθικτος σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων από τον πρώτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκρηκτική ύλη και στους δύο μηχανισμούς ήταν μια μαύρη σκόνη (Tannerite) που χρησιμοποιείται σε ασκήσεις σκοποβολής και μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα σε καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης