Η φωτογραφία που έγινε viral και έδωσε απάντηση στο bullying

Η φωτογραφία που έγινε viral και έδωσε απάντηση στο bullying

Διαβάστε την ιστορία του Alex από τη Νεμπράσκα

Η φωτογραφία που έγινε viral και έδωσε απάντηση στο bullying
Στην εποχή των social media, το bullying στα σχολεία μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ όταν μία άσχημη πράξη κοινοποιηθεί και ευαισθητοποιήσει τους χρήστες του facebook και των άλλων μέσων. Η περίπτωση του Alex είναι χαρακτηριστική...

O Alex Hernandez είναι μαθητής Λυκείου στη Νεμπράσκα και έχει χάσει την ακοή του από όταν ήταν μωρό.

Κλείσιμο
Κάποιοι συμμαθητές του αποφάσισαν να του κάνουν δύσκολη τη ζωή...

Κατά τη διάρκεια του γεύματος στο σχολείο, του άρπαξαν το σακίδιο και έριξαν όλο το περιεχόμενό του σε μία τουαλέτα. 

Αυτή η φωτογραφία όμως που έδειχνε τα πράγματα του σχολείου του μαζί με το ακουστικό του μέσα στην τουαλέτα έγινε viral.

Το αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί έρευνα και οι κάμερες του σχολείου να εντοπίσουν τους δύο δράστες που θέλησαν να βασανίσουν τον συμμαθητή τους.

Η ιστορία του Alex μάλιστα γίνεται όλο και καλύτερη...

Οι δάσκαλοί του μάζεψαν τα πράγματα και του έφεραν καινούρια βιβλία και τετράδια. Οι φίλοι του άρχισαν να μαζεύουν λεφτά για να τον βοηθήσουν. Και δεν ήταν οι μόνοι. Οπως ο Alex δήλωσε στο KMTV, άνθρωποι από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ θέλησαν να τον βοηθήσουν, αφότου η ιστορία του έγινε γνωστή μέσω social media.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί νιώθω πως δεν είμαι μόνος».

Οπως αποκάλυψε, αυτό που τον συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν ότι του έγραψαν επιστολές πολλοί άνθρωποι που επίσης έχουν χάσει την ακοή τους και θέλησαν να του δείξουν ότι ξέρουν πώς αισθάνεται.


«Πέρασα πολλά χρόνια bullying και κοροϊδίας για την κατάστασή μου. Υπάρχουν παιδιά που νομίζουν ότι είναι ΟΚ να κοροϊδεύεις ένα παιδί με αναπηρία, αλλά δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Alex.

Στο τηλεοπτικό κανάλι μίλησε και η μητέρα του που όπως φαίνεται δεν έχει ξεπεράσει το συμβάν και θέλει να αλλάξει σχολείο στον γιο της. 

Οι δύο μαθητές που πήραν το σακίδιο του Alex έχουν εντοπιστεί και τους έχει επιβληθεί τιμωρία. Οπως είπαν, δεν γνώριζαν ότι ο Alex είναι κωφός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης