Εκρήξεις σε αγορά στις Φιλιππίνες - Τουλάχιστον 14 νεκροί και 67 τραυματίες

Εκρήξεις σε αγορά στις Φιλιππίνες - Τουλάχιστον 14 νεκροί και 67 τραυματίες

Δεκάδες άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία - Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής

Εκρήξεις σε αγορά στις Φιλιππίνες - Τουλάχιστον 14 νεκροί και 67 τραυματίες
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρική αγορά στις Φιλιππίνες, όπου βρίσκονται πολλά νυχτερινά μαγαζιά και τουρίστες, με τις επίσημες αρχές να εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών. Μέχρι τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 14 ανθρώπων και η μεταφορά τουλάχιστον 67 στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, καθώς και ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες.

Κλείσιμο


Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επλήγησαν, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορά τα εσωτερικά θέματα της χώρας, ή τη διεθνή τρομοκρατία και το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε και αποκλείστηκε το κάμπους του πανεπιστημίου στο Νταβάο, καθώς εκτιμάται ότι κάποιες από τις εκρήξεις έγιναν εντός των εγκαταστάσεων ή πολύ κοντά σε αυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τουλάχιστον 67 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής του Νταβάο Σίτι, όπου αυτή τη στιγμή επικρατεί πανικός, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 14 νεκροί, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της προεδρίας.















Στην περιοχή έσπευσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκειμένου να ενημερωθεί διά ζώσης από τους υπεύθυνους της επιχείρησης που έχει στηθεί. Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης είναι συγκλονιστικές, καθώς δείχνουν δεκάδες ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα και δεκάδες ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα), από την περιοχή των μαγαζιών που προσφέρουν υπηρεσίες μασάζ. Οι εκρήξεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγιναν στη μέση του δρόμου και δεν αποκλείεται να εκδηλώθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο δήμαρχος της πόλης, Πάολο Ντουτέρτε, έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να ζητήσουν από τους πολίτες την παραμονή τους στο σπίτι. Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι αρχές αναζητούν την πηγή των εκρήξεων, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν «καμικάζι» ή παγιδευμένο αυτοκίνητο ή κάτι άλλο.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης