Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

Ο τουρκικός στρατός έπληξε νωρίτερα με πυρά πυροβολικού στόχους στην Τζαραμπλούς - Ερντογάν: Στόχος μας οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων της Συρίας

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία
Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε συριακό έδαφος, λίγες ώρες αφότου έπληξε με πυρά πυροβολικού, στόχους στην πόλη Τζαραμπλούς, που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας,

Όλα αυτά την ώρα που ο Αμερικανός αντιπρόεδρος,  Τζο Μπάιντεν, έφτανε στην Άγκυρα προκειμένου να μιλήσει για το συριακό ζήτημα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε φωτορεπόρτερ του AFP, περίπου 10 τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας και πυροβολούν προς την κατεύθυνση θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.
Κλείσιμο

Βίντεο από την επιχείρηση



Ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, πριν από την αυγή, μια επιχείρηση με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη» με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επίσης στη μεθόριο μεταδίδει ότι βλέπει έξι τουρκικά άρματα μάχης μέσα στο συριακό έδαφος και ότι υπάρχουν σφοδροί βομβαρδισμοί. Επίσης, στο συριακό έδαφος εισήλθαν σήμερα από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης.

Ερντογάν: Στόχος μας οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επίθεση «κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας».

«Αυτοί που προκάλεσαν την Τουρκία θα πρέπει να σκεφτούν τι θα τους συμβεί» είπε ο Ερντογάν μιλώντας από το προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα. 

«Μας προκάλεσαν. Ειπαν ότι "στην Τουρκία θα συμβεί αυτό κι αυτό". Τώρα τους λέω: θα πρέπει να σκεφτείτε τι θα συμβεί σε εσάς» συμπλήρωσε ο Ερντογάν απαντώντας στον συμπρόεδρο του PYD που είπε ότι «η Τουρκία θα ηττηθεί όπως συνέβη και με το Ισλαμικό Κράτος».


Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιχείρηση στη Συρία

Φωτογραφία από τον βομβαρδισμό της Τζαραμπλούς


Το τουρκικό κομβόι μπαίνει στη Συρία


Η εισβολή των Τούρκων στη Συρία


Στην επιχείρηση συμμετέχουν άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού 





Θέλουν «ολική εκκαθάριση» των συνόρων
Όπως έλεγαν νωρίτερα τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία είχε δηλώσει από τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε «ολική εκκαθάριση» των συνόρων της, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την τελευταία αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πόλη Γκαζιαντέπ.



Μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επιθετική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, με αντικειμενικό σκοπό την εξουδετέρωση ανταρτικών θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας.

Ο τουρκικός στρατός έπληξε με πυρά πυροβολικού, στόχους στην πόλη Τζαραμπλούς που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, σημειώνοντας πως στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.



Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Συνολικά, στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης