Η Γαλλία στο στόχαστρο τρομοκρατών: Οκτώ επιθέσεις σε 19 μήνες

Η Γαλλία στο στόχαστρο τρομοκρατών: Οκτώ επιθέσεις σε 19 μήνες

Περίπου 230 τα θύματα από τα φονικά «χτυπήματα» - Από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι το μακελειό στη Νίκαια

Η Γαλλία στο στόχαστρο τρομοκρατών: Οκτώ επιθέσεις σε 19 μήνες
Στο στόχαστρο τρομοκρατών φαίνεται πως έχει μπει η Γαλλία, τη στιγμή που σε περίπου 19 μήνες έχουν σημειωθεί οκτώ επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα τα πιο πρόσφατα «χτυπήματα» ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, όταν σε περιστατικό που θυμίζει έντονα τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο μακελάρης της Νίκαιας
Κλείσιμο
, ένας άνδρας φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» παρέσυρε με το όχημά του δέκα ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ναντ, σκοτώνοντας έναν.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2015, το Παρίσι βίωνε σοκαριστικές στιγμές όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo εκτελώντας 11 δημοσιογράφους και σκιτσογράφους έπειτα από τη δημοσίευση σκίτσων που διακωμωδούν τον Αλλάχ. Σε παράλληλη επίθεση συνεργός των τρομοκρατών σκορπούσε το θάνατο σε ομήρους εβραϊκού σούπερ μάρκετ. 

Ένα μήνα μετά, ένας άνδρας επιτέθηκε κατά στρατιωτών που βρίσκονταν σε κέντρο εβραϊκής κοινότητας στη Νίκαια. Αρκετοί τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπήρξε κανένας νεκρός.

Τον Ιούνιο του 2015 ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε βιομηχανική ζώνη νότια της Λυών, ενώ δύο ακόμα τραυματίστηκαν με δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος έναν τζιχαντιστή που έφερε μαζί του τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 21 Αυγούστου του 2015, ένας 26χρονος Μαροκινός που έφερε πιστόλι επιτέθηκε κατά επιβατών στο τρένο Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι, τραυματίζοντας τρεις. Τελικά αφοπλίστηκε χάρη στη θαρραλέα και έγκαιρη παρέμβαση επιβατών. 

Η δολοφονική μανία των τρομοκρατών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όταν ένοπλοι σκόρπισαν το θάνατο σε 132 ανθρώπους πλήττοντας, μεταξύ άλλων, το θέατρο Μπατακλάν.

Στις 13 Ιουνίου του 2016 ένας άνδρας με μαχαίρι σκότωσε δύο αστυνομικούς στο διαμέρισμα Ιβελίν του Παρισιού και έπειτα έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Το τελευταίο «χτύπημα» των τρομοκρατών είναι αυτό της Νίκαιας όταν ένας 31χρονος Τυνησιακής καταγωγής παρέσυρε μέχρι θανάτου με ένα φορτηγό δεκάδες ανθρώπων, πριν τελικά εξουδετερωθεί από τη γαλλική αστυνομία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης