Μετά το Brexit οι Λονδρέζοι ζητούν... την ανεξαρτησία του Λονδίνου!

Μετά το Brexit οι Λονδρέζοι ζητούν... την ανεξαρτησία του Λονδίνου!

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πραγματικότητα, τι λένε όμως οι ψηφοφόροι στο Λονδίνο, που ψήφισαν για την παραμονή της χώρας τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια;

Μετά το Brexit οι Λονδρέζοι ζητούν... την ανεξαρτησία του Λονδίνου!
Οι Βρετανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν αλλάζει, όμως στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit
, το Λονδίνο, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία, ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη.

Τώρα, οι Λονδρέζοι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, ισχυρίζονται πως η μεν Σκωτία μπορεί πάντα να κάνει εκ νέου δημοψήφισμα για την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο, τι γίνεται όμως με το Λονδίνο, που άλλο ψήφισε και άλλο καλείται να βιώσει; Έτσι, οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας κατέφυγαν στο Twitter και με το hashtag #LondonIndependance (Ανεξαρτησία του Λονδίνου), ζητούν να γίνει το Λονδίνο ανεξάρτητο!

Κλείσιμο


Με «πρωθυπουργό» τον Βρετανό κωμικό Eddie Izzard, οι Λονδρέζοι ψήφισαν ήδη on line για το δικό τους νόμισμα και το 6% αποφάσισε να υιοθετήσει το ευρώ, το 18% να κρατήσει την στερλίνα, το 32% να δημιουργήσει το δικό του νόμισμα και το 53% να συναλλάσσεται με... όστρακα.

Η διαδικτυακή εκστρατεία για την «Ανεξαρτησία του Λονδίνου» έχει σήμα το Big Ben σε μωβ και κίτρινο χρώμα και τονίζει ότι η Σκωτία και το Μπράιτον θα είναι καλοδεχούμενες στο νέο «κράτος». 

Η βρετανική ιστοσελίδα Independent αναφέρει ότι μπορεί όλο αυτό να ξεκίνησε σαν ένα αστείο στο διαδίκτυο μετά το αποτέλεσμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Βρετανία, αλλά στην πραγματικότητα οι Λονδρέζοι αισθάνονται τώρα να έχουν λιγότερη δύναμη καθώς καλούνται να ζήσουν μια κατάσταση για την οποία δεν ψήφισαν.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης