Αστυνομία Ορλάντο: Μπορεί να σκοτώσαμε εμείς κάποια από τα θύματα

Αστυνομία Ορλάντο: Μπορεί να σκοτώσαμε εμείς κάποια από τα θύματα

"Αναγνωρίζω ότι η πιθανότητα αυτή είναι μέρος της έρευνάς μας" ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο προσθέτοντας όμως ότι "όταν οι αστυνομικοί μας άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες"

Αστυνομία Ορλάντο: Μπορεί να σκοτώσαμε εμείς κάποια από τα θύματα
Στην παραδοχή ότι "ορισμένοι" από τους 50 νεκρούς του κλαμπ Pulse πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από αστυνομικά πυρά, ακριβώς κατά την επιχείρηση διάσωσής τους, προχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο που βρίσκονταν οι τουαλέτες του γκέι κλαμπ με στόχο να εισβάλουν. Όταν απέτυχαν να γκρεμίσουν τον τοίχο στο βαθμό που ήθελαν, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής αστυνομίας (SWAT) χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένο όχημα για να περάσουν μέσα στο κτίριο.

Την ώρα που πολλοί πανικόβλητοι όμηροι βρήκαν την ευκαιρία να διαφύγουν από την τρύπα που είχε ανοίξει στον τοίχο, το ίδιο έκανε και ο δράστης Ομάρ Ματίν – βάλλοντας κατά των αστυνομικών με το όπλο του. Το ίδιο όμως έπραξαν και οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία του Ορλάντο να αναγνωρίζει το ενδεχόμενο να σκότωσε μερικούς από τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι μόλις είχαν σωθεί.

Κλείσιμο
"Αναγνωρίζω ότι η πιθανότητα αυτή είναι μέρος της έρευνάς μας" ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο μιλώντας στον τοπικό σταθμό WFAA. "Αλλά όταν οι αστυνομικοί μας των SWAT, οχτώ με εννιά, άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες" πρόσθεσε ο Μίνα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης