Ορλάντο: Μακελειό σε γκέι μπαρ με τουλάχιστον 20 νεκρούς και 40 τραυματίες

Ορλάντο: Μακελειό σε γκέι μπαρ με τουλάχιστον 20 νεκρούς και 40 τραυματίες

Για τρομοκρατία μιλούν οι αρχές – Νεκρός ο δράστης μετά από εισβολή της αστυνομίας 

Ορλάντο: Μακελειό σε γκέι μπαρ με τουλάχιστον 20 νεκρούς και 40 τραυματίες
Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και ερευνούν αν ο δράστης έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι και σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο επιβεβαίωσε ότι «χάθηκαν πολλές ζωές» στην επίθεση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse. Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι «περίπου 20». Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός. Όλοι οι όμηροι που κρατούσε ο ένοπλος απελευθερώθηκαν.

Κλείσιμο





Οπως αναφέρει το CNN, οι ιδιοκτήτες του gay bar, όταν έγινε το περιστατικό, έγραψαν στα social media συμβουλεύοντας τους θαμώνες: «Βγείτε έξω και τρέξτε...». 





Το κλαμπ στον λογαριασμό του στο Twitter έκανε ανάρτηση «βγείτε όλοι έξω και τρέξτε»



Συγκλονισμένοι οι πολίτες του Ορλάντο καθώς, μέσα σε δύο 24ωρα, η πόλη τους βάφτηκε με αίμα: Προτού καλά - καλά συνέλθουν από το σοκ της δολοφονίας νεαρής τραγουδίστριας του «The Voice», το Ορλάντο θρηνεί δεκάδες θύματα μετά το μακελειό σε gay bar όταν ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.  

Το μακελειό στο gay bar «Pulse» σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την δολοφονία της 22χρονης τραγουδίστριας του «The Voice», Kριστίνα Γκρίμι.

Mε τις αμερικανικές αρχές να «βλέπουν» τρομοκρατία πίσω από το σημερινό μακελειό, το FBI ξεκίνησε σχετική έρευνα. Σύμφωνα, πάντως, με έναν αξιωματούχο του που δεν κατονομάζεται, o ένοπλος μπορεί να είχε τάση στην ισλαμική τρομοκρατία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα " Le Parisien".

Εγχώρια τρομοκρατία ή ισλαμική τρομοκρατία; 
Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει το FBI προκειμένου να διαλευκάνει το κίνητρο του δράστη που αιματοκύλησε σήμερα το gay bar «Pulse» στο Ορλάντο σκοτώνοντας εν ψυχρώ πάνω από 20 άτομα. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ορλάντο, Τζον Μίνα, ο δράστης ήταν πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος, όπως αναφέρει το CNN.  

«Ο δράστης φαίνεται πως ήταν καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος. Είχε στην κατοχή του ένα αυτόματο όπλο, ένα περίστροφο και μία συσκευή», τόνισε ο Τζον Μίνα προσθέτοντας πως, για τις αρχές του Ορλάντο, το σημερινό μακελειό είναι μία πράξη εγχώριας τρομοκρατίας. Nωρίτερα, ένας αξιωματούχος του FBI άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκράτη με τάση στον ισλαμισμό. 
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o δράστης δεν είναι κάτοικος του Ορλάντο, είναι περίπου 20 ετών και η συσκευή που είχε μαζί του, θα μπορούσε να ήταν γιλέκο με εκρηκτικά.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης