«Απαγορεύουν» στην Μέρκελ να έχει κινητό στην Κίνα

«Απαγορεύουν» στην Μέρκελ να έχει κινητό στην Κίνα

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild»

«Απαγορεύουν» στην Μέρκελ να έχει κινητό στην Κίνα
Το αγαπημένο της κινητό στερείται πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη κατά την επίσκεψή της στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Γερμανία καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, που έχει ήδη μεταβεί στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό της για λόγους ασφαλείας.
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Bild". 
  
Η Μέρκελ μεταβαίνει στο Πεκίνο για ένατη φορά αφότου ανέλαβε την καγκελαρία, εν μέσω των πιέσεων από τον βιομηχανικό κλάδο και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει με πιο δυναμικό τρόπο την κινεζική κυβέρνηση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνοδεύεται από έξι υπουργούς της και μια μεγάλη αντιπροσωπεία στελεχών κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας, ανάμεσά τους διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών όπως οι Volkswagen, BMW, Siemens, ThyssenKrupp, Lufthansa και Airbus. 
Κλείσιμο

Η Μέρκελ θα δειπνήσει σήμερα με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγγκ και αύριο με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ. Επιπλέον,θα παραβρεθεί σε μία συνάντηση με επιχειρηματίες στην οποία οι Γερμανοί αναμένεται να εκφράσουν ανοιχτά τα παράπονά τους για τους όρους που καλούνται να εφαρμόσουν στην κινεζική αγορά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γερμανία έχει επωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή οικονομία από την ταχεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία. Μεταξύ του 2005 και του 2014, οι γερμανικές εξαγωγές στην Κίνα υπερτριπλασιάστηκαν στα 74 δισεκατομμύρια ευρώ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης