Ιράκ: Νεκρός ο διοικητής των τζιχαντιστών στη Φαλούτζα

Ιράκ: Νεκρός ο διοικητής των τζιχαντιστών στη Φαλούτζα

Μεγάλο πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος - Τουλάχιστον 70 μαχητές σκοτώθηκαν από τις επιχειρήσεις των τεσσάρων ημερών

Ιράκ: Νεκρός ο διοικητής των τζιχαντιστών στη Φαλούτζα
Νεκρός από επιχείρηση του αμερικανικού στρατού έπεσε ο διοικητής των τζιχαντιστών στην πόλη Φαλούτζα του Ιράκ, Μαχέρ αλ Μπιλαουί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση, σε συνεργασία με τους Ιρακινούς, εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας που εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλες περιοχές της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 τρομοκράτες, μεταξύ των οποίων και τον επικεφαλής της τοπικής δύναμης.

Κλείσιμο


Οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την απελευθέρωση της Φαλούτζα από το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση ξεκίνησε από τη Δευτέρα, με στόχο την εξολόθρευση των τζιχαντιστών από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. 

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει την επιχείρηση, αλλά τους έχουμε επιφέρει μεγάλο πλήγμα. Με την εξολόθρευση του επικεφαλής τους, θα εξαναγκάσουμε σε μετακίνηση όλο το σύστημα της ηγεσίας του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Στίβεν Γουόρεν.



Στη Φαλούτζα υπολγίζεται πως βρίσκονται από 500 έως 1.000 τζιχαντιστές, ενώ στην πόλη έχουν εγκλωβιστεί σχεδόν 50.000 πολίτες, οι οποίοι στερούνται τροφής, νερού και ηλεκτρικού, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Ζητήσαμε από τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη, να βάλουν λευκά πανιά στις ταράτσες των σπιτιών τους, ώστε τα αεροσκάφη μας να μην βομβαρδίζουν στα σημεία αυτά», τόνισε ο Αμερικανός επικεφαλής.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης