Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!

Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!

Το πρότζεκτ «one euro jobs» έρχεται να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της απασχόλησης των προσφύγων που ζουν στην Γερμανία και δεν έχουν την δυνατότητα να εργαστούν κανονικά

Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!
Ο 23χρονος Zaid έφθασε στο Βερολίνο πριν έξι μήνες μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ο νεαρός άντρας ζούσε στην πόλη Hilla, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ και καθώς η εμπόλεμη κατάσταση «φούντωνε» όλο και περισσότερο στην περιοχή, ο Zaid αναζήτησε καλύτερη τύχη στην Γερμανία.

Τώρα, κάθε μέρα από τις 18:30 μέχρι τις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα), μαγειρεύει και σερβίρει άλλους
πρόσφυγες από το Ιράκ, την Μολδαβία, την Συρία και το Αφγανιστάν, σε ένα αθλητικό κέντρο που έχει μετατραπεί προσωρινά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Για την εργασία που κάνει ο Ιρακινός πρόσφυγας αμείβεται με ένα ευρώ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει 84 ευρώ τον μήνα από την εργασία του και 143 ευρώ τον μήνα από το γερμανικό κράτος μέχρι να του εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Κλείσιμο


Ο  23χρονος Ιρακινός είναι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που εργάζονται στην Γερμανία με αμοιβή ένα ευρώ την ώρα σε εργασίες, όπως είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, το κλάδεμα των φυτών και η επισκευή ποδηλάτων. Στόχος των γερμανικών αρχών οι άνθρωποι αυτοί να έχουν κάποια απασχόληση και παράλληλα, να ενσωματώνονται με αυτό τον τρόπο στην γερμανική κοινωνία καθώς δεν επιτρέπεται να εργαστούν κανονικά και περνούν τον χρόνο τους μέσα στα κέντρα υποδοχής, ενώ περιμένουν να τους εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Στην Γερμανία οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να εγκριθούν. Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Andrea Nahles έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει 100.000 παρόμοιες θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες, που τις χαρακτήρισε «τραμπολίνο» στην αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής στο Βερολίνο απασχολούνται με αυτό το πρότζεκτ 3.925 πρόσφυγες που ζουν προσωρινά σε 75 κέντρα φιλοξενίας, ενώ στην Βαυαρία απασχολούνται 9.000 πρόσφυγες με ένα ευρώ την ώρα. Η χώρα έχει δεχθεί μεγάλα κύματα προσφύγων και υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, ότι φιλοξενεί 1.1 εκατ. πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης