Κτηνωδία: Δείτε πώς φτιάχνουν τις πανάκριβες γούνες μινκ στη Σιβηρία

Κτηνωδία: Δείτε πώς φτιάχνουν τις πανάκριβες γούνες μινκ στη Σιβηρία

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι από μια τέτοια φάρμα ζώων στη δυτική Ρωσία, όπου πάνω από 1.000 κουφάρια, γδαρμένα, έχουν στοιβαχτεί σε ένα βουνό, και έχουν αφεθεί εκεί να σαπίσουν

Κτηνωδία: Δείτε πώς φτιάχνουν τις πανάκριβες γούνες μινκ στη Σιβηρία
Το επίθετο «βαρβορότητα», αποκτά άλλο νόημα, όταν κάποιος κάνει μια βόλτα από τις φάρμες της Ρωσίας και της Κίνας, στις οποίες φτιάχνονται γούνες μινκ, για να προμηθευτούν οι μεγάλες αγορές του Λονδίνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

Πολλά από αυτά τα μέρη είναι πρώην γκούλαγκ, του κομμουνιστικού καθεστώτος, στα οποία τα άτυχα ζώα, κυριολεκτικά ταΐζονται και μεγαλώνουν με μοναδικό στόχο, κάποια στιγμή να θανατωθούν για να γίνουν γούνες.

Κλείσιμο
Μία από τις φάρμες στη Λευκορωσία


Πέραν όμως αυτής της πραγματικότητας, υπάρχει και η άλλη, που ισχυρίζεται ότι «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι αδιανόητα επικερδής. Πριν λίγες μέρες πωλήθηκε μια τέτοια γούνα για το εξωφρενικό ποσό των 900.000 δολαρίων και μάλιστα, ο αγοραστής ήταν κάποιος γαλαζοαίματος. Ένα αντίστοιχο «παλτό» κατά την περσυνή επίδειξη του οίκου Fendi λέγεται ότι πουλήθηκε έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.



Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι από μια τέτοια φάρμα ζώων στη δυτική Ρωσία, στην περιοχή του Λένινγκραντ, όπου πάνω από 1.000 κουφάρια, γδαρμένα φυσικά, έχουν στοιβαχτεί σε ένα βουνό, και έχουν αφεθεί εκεί να σαπίσουν. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δημιουργήθηκε το 1928, από τον Ιωσήφ Στάλιν, και μόνο πέρσι, θανατώθηκαν εκεί, πάνω από 16.000 ζώα.





Στη Λευκορωσία, ένα ζευγάρι που λειτουργεί μια τέτοια φάρμα του θανάτου, δηλώνει ευθαρσώς: «Δεν νιώθουμε καμία τύψη για τα ζώα, την ώρα που τα σκοτώνω. Ίσως είναι η ανοσία λόγω του επαγγέλματος. Είμαστε απλά ικανοποιημένοι που υπήρξε μεγάλη παραγωγή σε γούνα».



Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα βλέμματα του κόσμου πάνω της και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα, μια 20χρονη ακτιβίστρια, που πλέον είναι γνωστή ως «η γυμνή διαδηλώτρια της Σιβηρίας», μπαίνει σε κλουβιά και ποζάρει γυμνή προσπαθώντας να δώσει μια μικρή γεύση από το βασανιστήριο των ζώων.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης