Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστής καταγράφει το θάνατό του σε μάχη με τους Κούρδους!

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστής καταγράφει το θάνατό του σε μάχη με τους Κούρδους!

Κόντρα στην προπαγάνδα περί της «πολεμικής μηχανής» του ISIS, οι τρομοκράτες καταγράφονται εδώ πανικόβλητοι στο πεδίο της μάχης, να μην μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους και να μην βρίσκουν ούτε τα πυρομαχικά τους!

Βίντεο-σοκ: Τζιχαντιστής καταγράφει το θάνατό του σε μάχη με τους Κούρδους!
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο-σοκ από τις πολεμικές επιχειρήσεις των τζιχαντιστών
του Ισλαμικού Κράτους, που ανατρέπει την προπαγάνδα του ISIS περί των... ατρόμητων και άρτια εκπαιδευμένων μαχητών του.

Το βίντεο, που είναι τραβηγμένο από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κράνος ενός εκ των τζιχαντιστών, καταγράφει καρέ-καρέ τις δραματικές τελευταίες στιγμές του, κατά τη διάρκεια μάχης με Κούρδους Πεσμεργκά, 30 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πόλης Μοσούλης, τον Μάρτιο του 2016.

Κλείσιμο
Όσο δραματικό και αν είναι, όμως, καθώς παρακολουθούμε τις τελευταίες στιγμές της ζωής ενός ανθρώπου, που, λίγες στιγμές αργότερα, πέφτει νεκρός από τα πυρά της αντίπαλης πλευράς, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Vice News είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα και το γέλιο, καθώς οι τζιχαντιστές εμφανίζονται ως «ερασιτέχνες» και... γκαφατζήδες πολεμιστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως... ατρόμητοι, στην αρχή του βίντεο, οι τζιχαντιστές μαχητές δεν αργούν, όταν «ρίχνονται» στο πεδίο της μάχης, να μετατραπούν σε... πανικόβλητους νεοσύλλεκτους! Και αυτό, καθώς εμφανίζονται όχι μόνο να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους, αλλά και να μην μπορούν καν να τον βρουν!



Μάλιστα, εμφανίζονται ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με έναν εκ των συμπολεμιστών τους, που ακούει στο όνομα «Αμπού Χατζάρ», στον οποίο επανειλημμένα απευθύνουν κραυγές οργής, καθώς με τα λάθη τους κάνει την επιχείρησή τους ακόμα πιο δύσκολη, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Χαρακτηριστικές είναι οι απόπειρές τους να πλήξουν με πυραύλους τους εχθρούς τους, καθώς παραλίγο, όπως ακούγεται να λέει ένας εξ αυτών, να γίνουν οι ίδιοι «ψητοί», ενώ, σε μια δεύτερη απόπειρα, δεν μπορούν καν να βρουν ποιος είναι ο κατάλληλος πύραυλος που πρέπει να εκτοξεύσουν προς τους Πεσμεργκά.

Και ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά, οι τζιχαντιστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το όχημα στο οποίο επιβαίνουν, καθώς ένας πύραυλος των Κούρδων σκοτώνει τον οδηγό. Σχεδόν αμέσως μετά, πυρά χτυπούν και τον άνδρα που έχει τοποθετημένη τη φορητή κάμερα στο κράνος του, με τον ίδιο να πέφτει στο έδαφος, ουρλιάζοντας από τον πόνο και την αγωνία.

Ο ίδιος φαίνεται να προσπαθεί να απομακρυνθεί από το σημείο, ρίχνοντας σφαίρες κατά ριπάς, ωστόσο αμέσως μετά η λήψη «κόβεται» απότομα, όπως προφανώς και το νήμα της ίδιας του της ζωής...




Οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται για τη μάχη με το ηθικό... ακμαιότατο


Στο πεδίο της μάχης, ωστόσο, πανικοβάλλονται και χάνουν τον έλεγχο... Ο επονομαζόμενος «Αμπού Χατζάρ» φαίνεται να τα κάνει όλα λάθος...






Οι υπόλοιποι μαχητές του ISIS τα βάζουν μαζί του, ενώ εκείνος συνεχίζει να τα έχει χαμένα...


Δεν μπορεί να βρει καν ποιος πύραυλος είναι ο κατάλληλος να τοποθετηθεί στον εκτοξευτήρα...


Ο άνδρας με τη φορητή κάμερα στο κράνος πέφτει στο έδαφος από τα πυρά των Πεσμεργκά. Η λήψη «τερματίζεται» απότομα...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης