Κατακραυγή στο Twitter για τον Ολάντ που παρασημοφόρησε πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Κατακραυγή στο Twitter για τον Ολάντ που παρασημοφόρησε πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Τον ανώτατο τιμητικό τίτλο, την «Λεγεώνα της Τιμής», απένειμε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Mohammed bin Naif - Γιατί η γαλλική κυβέρνηση κράτησε «χαμηλούς τόνους» για το γεγονός

Κατακραυγή στο Twitter για τον Ολάντ που παρασημοφόρησε πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας
Πριν δύο μήνες η Γαλλία είχε καταδικάσει επίσημα την Σαουδική Αραβία για την επιμονή της να εφαρμόζει την θανατική ποινή και για το ρεκόρ εκτελέσεων, που ανήλθε στις 69 μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2016.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο πρίγκιπας Mohammed bin Naif, διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία και συναντήθηκε στα Ηλύσια Πεδία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο Ολάντ απένειμε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα την ύψιστη τιμή της χώρας, το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής. Το μετάλλιο είχε θεσπίσει ο Μέγας Ναπολέοντας τον Μάιο του 1802.

Όμως, η γαλλική κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός και ενώ για την συνάντηση που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την ίδια μέρα για την προσφυγική κρίση, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα σχετικά βίντεο και οι φωτογραφίες, για την  συνάντηση με τον πρίγκιπα και για το μετάλλιο που του απονεμήθηκε επικράτησε «σιγή ιχθύος».

Κλείσιμο
Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA, αναφέρθηκε εκτενώς στην είδηση και υποστήριξε πως το μετάλλιο ήταν «η αναγνώριση για τις προσπάθειες του πρίγκιπα στην περιοχή και στον κόσμο να καταπολεμηθεί οι εξτρεμισμός και η τρομοκρατία». 

Όταν την Κυριακή το απόγευμα η σχετική είδηση έγινε ευρύτερα γνωστή στη Γαλλία, το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ θέλησε να μειώσει την σπουδαιότητά της και κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde ότι επρόκειτο για μια ενέργεια που επέβαλε το πρωτόκολλο.

Οι χρήστες στο Twitter στην Γαλλία και την Βρετανία σχολίασαν αρνητικά την ενέργεια του Φρανσουά Ολάντ να τιμήσει με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής τον εκπρόσωπο μιας χώρας, που όχι μόνο εξακολουθεί να εφαρμόζει την θανατική ποινή, αλλά κατέχει και παγκόσμιο ρεκόρ εκτελέσεων.





Τα σχόλια αναφέρουν: «Μέρα ντροπής για την Γαλλία», «Ντροπή», «Αηδιαστικό», «Η Γαλλία έκανε την Λεγεώνα της Τιμής να μην έχει αξία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης