Βρετανία: Κορυφαίος παρουσιαστής του BBC αρνείται να δουλεύει τις Κυριακές επειδή είναι... «αφοσιωμένος χριστιανός»

Βρετανία: Κορυφαίος παρουσιαστής του BBC αρνείται να δουλεύει τις Κυριακές επειδή είναι... «αφοσιωμένος χριστιανός»

Ο 38χρονος Dan Walker παρουσιάζει από το 2009 την αθλητική εκπομπή του BBC, Football Focus - Ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής δηλώνει «αφοσιωμένος χριστιανός» και αρνείται να εργάζεται τις Κυριακές - Τι θα κάνει τώρα που αναλαμβάνει την παρουσίαση εκπομπής που είναι live επτά ημέρες την εβδομάδα;

Βρετανία: Κορυφαίος παρουσιαστής του BBC αρνείται να δουλεύει τις Κυριακές επειδή είναι... «αφοσιωμένος χριστιανός»
Ο Βρετανός παρουσιαστής Dan Walker παρουσιάζει κάθε Σάββατο από το 2009 την αθλητική εκπομπή του BBC, Football Focus. Πρόσφατα, ανατέθηκε στον Walker η συμπαρουσίαση της καθημερινής πρωινής εκπομπής του καναλιού «BBC Breakfast», αφού στις 15 Σεπτεμβρίου ο επί χρόνια παρουσιαστής Bill Turnbull είχε αναγγείλει την παραίτησή του.

Ο Walker θα κάθεται στον κόκκινο καναπέ της εκπομπής δίπλα στην παρουσιάστρια Louise Minchin κάθε πρωί επί επτά ημέρες την εβδομάδα, ακόμα και τις αργίες. Ή μήπως όχι; Ο παρουσιαστής, γιος ευαγγελιστή πάστορα από το West Sussex, σε συνέντευξη που έδωσε το 2010 είχε δηλώσει ότι είναι ένας αφοσιωμένος χριστιανός που τιμά τις εντολές του Κυρίου και αφού ανάμεσα σε αυτές, η τέταρτη εντολή αναφέρεται στην αργία του Σαββάτου, ο ίδιος αρνείται να εργάζεται τις Κυριακές. Η ημέρα του Σαββάτου είναι αργία για τους Εβραίους και η Κυριακή για τους χριστιανούς, έτσι ο Βρετανός παρουσιαστής υπακούει στην εντολή που αναφέρει:
«Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου».

Ο ίδιος είχε αναφέρει στην συνέντευξή του ότι, όταν μικρός επιθυμούσε να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά, παρόλο που είχε προτάσεις από επαγγελματικές ομάδες, τις απέρριψε, επειδή θα έπρεπε να είναι στα γήπεδα τις Κυριακές.
Κλείσιμο

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην Daily Mail δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που θα συμμετάσχει στην παρουσίαση της δημοφιλούς εκπομπής του BBC, «BBC Breakfast», μια εκπομπή με ευρεία θεματολογία για ειδήσεις, σπορ και τον καιρό, που την παρακολουθούν περίπου έξι εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε πρωί. Όμως, ο Walker αποκάλυψε στην εφημερίδα πως έχει κάνει ειδική συμφωνία με τους υπεύθυνους του καναλιού να μην εργάζεται τις Κυριακές.

Ο παρουσιαστής ανέφερε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Louise Minchin μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη και υποστήριξε ότι η αφοσίωσή του στον Θεό τον έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση επαγγελματικά, αφού επανειλημμένα αρνήθηκε να καλύψει ποδοσφαιρικούς αγώνες την Κυριακή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης