Η Γαλλία αλλάζει... προφορά σε 2.400 λέξεις

Η Γαλλία αλλάζει... προφορά σε 2.400 λέξεις

Το νέο «μονοτονικό» σύστημα θα διδάσκεται στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο - Για ένα διάστημα θα είναι αποδεκτοί και οι δύο τρόποι

Η Γαλλία αλλάζει... προφορά σε 2.400 λέξεις
Υπάρχουν χώρες που επιχειρούν μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» και στο συγκεκριμένο τομέα. Κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει την εξουσία, έχει ένα έτοιμο σχέδιο για την παιδεία. Στη Γαλλία, ωστόσο, φαίνεται πως έχουν λύσει τα υπόλοιπα θέματά τους και προχωρούν σε αλλαγές στην... προφορά 2.400 λέξεων, με το σκεπτικό ότι οι νέες γενιές, τις χρησιμοποιούν με άλλον τρόπο!

Οι τροποποιήσεις έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες από το 1990. Πέρασαν 26 χρόνια, για να αποφασιστεί η εφαρμογή της απόφασης. Ο νέος τρόπος που θα προφέρονται οι 2.400 και πλέον λέξεις, θα ξεκινήσει να διδάσκεται από τον Σεπτέμβριο.

Επί της ουσίας, οι Γάλλοι υιοθετούν ένα είδος... μονοτονικού συστήματος, με συνέπεια να αλλάζει και ο τρόπος που διαβάζονται οι λέξεις αυτές. Λέξεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, σε καθημερινή βάση. Επίσης, θα αφαιρεθούν γράμματα, κυρίως φωνήεντα, τα οποία - κατά μία έννοια - παρακάμπτονται.

Το νέο σύστημα θα διδάσκεται από τον Σεπτέμβριο, όμως η αοπόλυτη εφαρμογή του θα γίονει σταδιακά. Για ένα διάστημα και ιδιαίτερα για τους μαθητές που ήδη διανύουν το σχολικό τους βίο, θα γίνονται αποδεκτά και τα δύο συστήματα. Οι νέες γενιές, βέβαια, θα μάθουν να μιλούν και να γράφουν, με το νέο «μονοτονικό» σύστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης