Μεγάλη κινητοποίηση στη Σουηδία μετά από ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο

Μεγάλη κινητοποίηση στη Σουηδία μετά από ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή - Στο σημείο έσπευσαν ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αντιτρομοκρατικής - Για παγιδευμένο αυτοκίνητο κάνουν λόγο οι αρχές

Μεγάλη κινητοποίηση στη Σουηδία μετά από ισχυρή έκρηξη σε εμπορικό κέντρο
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέθηκε το κέντρο της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Mood το απόγευμα της Τρίτης (26/1).

Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αντιτρομοκρατικής. Όπως αναφέρθηκε, η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, παραπλεύρως του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, ενώ εκτοξεύτηκαν γυαλιά και άλλα υλικά σε μεγάλη απόσταση. Οι πολίτες απομακρύνθηκαν και το τετράγωνο γύρω από το εμπορικό κέντρο αποκλείστηκε από τη σουηδική αστυνομία, ενώ δεν έλειψε και ο πανικός σε μερίδα των πολιτών. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη γύρω περιοχή, επιστρατεύοντας τους ειδικούς σκύλους που έχει στη διάθεσή της.

Κλείσιμο
Το ερωτηματικό που παραμένει αναπάντητο, μετά τις πρώτες έρευνες, είναι αν πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια, ενώ υπάρχει και ένας ύποπτος, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ελάχιστα λεπτά πριν την εκδήλωση της έκρηξης. Η αστυνομία της Στοκχόλμης πιστεύει ότι μέσα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, θα εντοπιστεί ο ύποπτος και θα ελεγχθεί αν ήταν εκείνος που προκάλεσε τον πανικό στην πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως ενημέρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, δεν υπάρχουν θύματα. Οι έρευνες έχουν επικεντρώθηκαν στο τούνελ που βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο, ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης