Πολωνία: Ενισχύει με 46.000 στρατιώτες τα σύνορά της με την Ρωσία

Πολωνία: Ενισχύει με 46.000 στρατιώτες τα σύνορά της με την Ρωσία

Επικαλούμενοι φόβους από τις επεκτακτικές διαθέσεις του Πούτιν οι αξιωματούχοι της Πολωνίας αποφάσισαν να στείλουν στα σύνορα 46.000 στρατιώτες για να αποτρέψουν τους Ρώσους από όποιες βλέπεις έχουν προς την χώρα

Πολωνία: Ενισχύει με 46.000 στρατιώτες τα σύνορά της με την Ρωσία
Μια παλιά ευρωπαϊκή διαμάχη ζωντανεύει ξανά και στο νέο αιώνα, με την Πολωνία να εξακολουθεί να βλέπει στην Ρωσία τον μεγάλο κίνδυνο που την κατατρέχει σε όλη την ιστορία της. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ενός πολύ μεγάλου αριθμού στρατιωτών, πάνω από 46.000 στα σύνορα με την Ρωσία, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της χώρας από τις «επιθετικές» προθέσεις της αλλά και του Πούτιν αυτοπροσώπως.

Τα στρατεύματα αυτά, με ισχυρό οπλισμό, θα απλωθούν σε όλη την συνοριογραμμή με την Ρωσία, καθώς εκφράζονται φόβοι από το υπουργείο Άμυνας της χώρας ότι μετά την Κριμαία αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, έχει ανοίξει η όρεξη της Ρωσίας και για άλλες επεκτατικές ενέργειες προς δυσμάς. 

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Antoni Macierewicz δήλωσε ότι έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές ενέργειες για να σταλεί αυτό το νέο μεγάλο στρατιωτικό τμήμα στα ήδη υπάρχοντα συνοριακά φυλάκια με την Ρωσία. Η αποστολή τους θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, και θα κοστίζει γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Πολωνίας έχει ανέβει δραματικά τα τελευταία χρόνια, και μόνο το 2015 η άνοδος που παρουσίασε ήταν της τάξης του 18% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα ξόδεψε πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την Άμυνα μέσα στο 2015, σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια περισσότερα απ' ότι είχε ξοδέψει το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης