Βαλς: Η προσφυγική κρίση απειλεί την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Βαλς: Η προσφυγική κρίση απειλεί την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στα σύνορα της ΕΕ, προειδοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός 

Βαλς: Η προσφυγική κρίση απειλεί την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Δραματική προειδοποίηση ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στα σύνορά της απηύθυνε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, τονίζοντας παράλληλα ότι η ροή αυτή απειλεί την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Δεν μπορούμε να λέμε ή να δεχόμαστε ότι όλοι οι πρόσφυγες ... μπορούν να είναι καλοδεχούμενοι στην Ευρώπη", δήλωσε ο Βαλς στο BBC, προσθέτοντας ότι η μεταναστευτική κρίση απειλεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ισχυρότεροι έλεγχοι πρέπει να ασκούνται στα σύνορά της.

Ο Βαλς επισήμανε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους της να υιοθετήσουν τις ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες.

Κλείσιμο
"Η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα πρόκληση. Πρέπει να βοηθήσουμε τη Γερμανία. Ωστόσο το πρώτο μήνυμα που πρέπει να στείλουμε τώρα με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα είναι να πούμε ότι δεν θα καλωσορίσουμε όλους τους πρόσφυγες στην Ευρώπη", τόνισε ο Βαλς. "Γιατί ένα μήνυμα που λέει 'ελάτε, θα είστε ευπρόσδεκτοι', προκαλεί μεγάλες αλλαγές", πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης