Κέιτ ντελ Καστίγιο: Η Μεξικανή καλλονή που «κάρφωσε» τον Ελ Τσάπο

Κέιτ ντελ Καστίγιο: Η Μεξικανή καλλονή που «κάρφωσε» τον Ελ Τσάπο

Η γνωστή πρωταγωνίστρια τηλεοπτικών σειρών είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του «βαρόνου» των ναρκωτικών - «Πιστεύω περισσότερο στον Ελ Τσάπο παρά στις κυβερνήσεις» έγραφε στο Twitter - Πώς «βοήθησε» τις Αρχές να φτάσουν σε αυτόν

Κέιτ ντελ Καστίγιο: Η Μεξικανή καλλονή που «κάρφωσε» τον Ελ Τσάπο
«Σήμερα πιστεύω περισσότερο στον “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν παρά στις κυβερνήσεις που κρύβουν την αλήθεια ακόμα και αν είναι πικρή, που κρύβουν τη θεραπεία για τον καρκίνο, για το AIDS, για το δικό τους όφελος και κέρδος», έγραφε πριν τρία χρόνια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Μεξικανή ηθοποιός, Κέιτ ντελ Καστίγιο για τον «βαρόνο» των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Με τη σύλληψη του εμπόρου ναρκωτικών από τις μεξικανικές αρχές, έξι μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ατλιπλάνο, η γοητευτική ηθοποιός επανέρχεται στο προσκήνιο για το ρόλο που διαδραμάτισε στις προσπάθειες να γυριστεί αυτοβιογραφική ταινία του «Ελ Τσάπο».

Μπορεί ο Σον Πεν να «βοήθησε» τις τοπικές αρχές να εντοπίσουν το κρησφύγετο του 62χρονου εγκληματία, όμως, η 43χρονη ηθοποιός μεσολάβησε ώστε ο Γκουσμάν να έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ.

Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Η βασίλισσα του νότου», στην οποία υποδύεται τη σύντροφο εμπόρου κοκαΐνης και ανερχόμενου αστεριού του καρτέλ Σιναλόα, πίσω από το οποίο κρύβεται στην πραγματικότητα ο «Ελ Τσάπο», δεν έκρυψε τη συμπάθειά της στο πρόσωπο του Μεξικανού βασιλιά των ναρκωτικών.
Κλείσιμο

Η ντελ Καστίγιο, άλλωστε, τον υπερασπίστηκε πολλές φορές διαδικτυακά με αναρτήσεις της στο Twitter, στις οποίες τον χαρακτήριζε «ήρωα», με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον του και να την προσεγγίσει.

Οι δύο τους άρχισαν να επικοινωνούν αρχικά μέσω επιστολών μετά τα μηνύματα συμπαράστασης που αναρτούσε η ίδια από το 2012, με τον «Ελ Τσάπο» να θέλει να της στείλει λουλούδια ως αντάλλαγμα για τη στήριξή της.

Η σχέση τους ωστόσο έγινε ακόμα πιο έντονη όταν το 2014 συνελήφθη εκ νέου από τις μεξικανικές αρχές. Τότε ήταν που ο Μεξικανός μεγαλέμπορος της πρότεινε να γυριστεί ταινία για την περιπετειώδη ζωή του, ακόμα και αν οι δικηγόροι του λάμβαναν δεκάδες αιτημάτων από σκηνοθέτες του Χόλιγουντ.

Ο «Ελ Τσάπο», όμως, εμπιστευόταν μόνο εκείνη, επομένως της ανέθεσε να τον φέρει σε επαφή με τον Σον Πεν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την ταινία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λος Άντζελες, λοιπόν, η ντελ Καστίγιο συνάντησε τον Πεν μέσω κοινών φίλων και συζήτησε μαζί του την ιδέα. Αρχικά ο ηθοποιός εκτίμησε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό όνειρο του 62χρονου, ωστόσο τελικά συμφώνησε με την προϋπόθεση η ντελ Καστίγιο να μεσολαβήσει ώστε ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ να πάρει συνέντευξη από τον «Ελ Τσάπο».

Σε ένα από τα βίντεο-μηνύματα του εγκληματία, μάλιστα, ο 62χρονος αναφέρει: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης είναι για την αποκλειστική χρήση της κυρίας Κέιτ ντελ Καστίγιο και τον κύριο Σον Πεν».

Η σχέση των δύο ήταν τόσο έντονη, που η ηθοποιός ανέλαβε να έρθει σε επαφή με παραγωγούς και συναδέλφους της ώστε να προχωρήσει το κινηματογραφικό σχέδιο του φίλου της.

Μετά την απόδραση του «Ελ Τσάπο» τον περασμένο Ιούλιο, οι δύο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, η συχνή επικοινωνία των τριών οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν την έδρα του Μεξικανού μεγαλεμπόρου, με αποτέλεσμα να του περάσουν για μία ακόμα φορά τις χειροπέδες.

Η γεννημένη στην πόλη του Μεξικού και παντρεμένη δύο φορές με τον ποδοσφαιριστή Λουίς Γκαρσία και τον ηθοποίο Ααρόν Ντίαζ, η ντελ Καστίγιο ξεκίνησε την καριέρα της σε νεαρή ηλικία, αλλά η επιτυχία έφτασε με τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Muchachitas». Έκτοτε, η ντελ Καστίγιο έγινε το «αστέρι» του Μεξικού με τις σειρές της να μεταδίδονται σε περίπου 100 χώρες.

Προς το παρόν, η… φαμ φατάλ δεν έχει πραγματοποιήσει δηλώσεις για τη σύλληψη του «Ελ Τσάπο», ούτε έχει εκφράσει ανησυχία για τη ζωή της εφόσον εμπλέκεται στον εντοπισμό του από τη μεξικανική αστυνομία.

Εντούτοις, η ηθοποιός και ο Σον Πεν ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον της μεξικανικής δικαιοσύνης για να καταθέσουν σχετικά με τη συνέντευξη που πήραν από τον «βαρόνο» των ναρκωτικών για το περιοδικό Rolling Stone.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγή των μεξικανικών αρχών οι δύο ηθοποιοί αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν προκειμένου να «καθοριστούν οι ευθύνες τους».



Η τηλεοπτική σταρ με τον Σον Πεν στο Μεξικό



Ο «Ελ Τσάπο» σε φωτογραφία από τη σύλληψή του














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης