Σοκ από αποκάλυψη τζιχαντιστή: Έρχονται με... γάμους στην Ευρώπη!

Σοκ από αποκάλυψη τζιχαντιστή: Έρχονται με... γάμους στην Ευρώπη!

Παντρεύονται Ευρωπαίες για να πάρουν διαβατήριο και να στήσουν νέους πυρήνες - Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία οι χώρες με «καθαρές καρδιές που ακολουθούν το σωστό δρόμο του Αλλάχ»

Σοκ από αποκάλυψη τζιχαντιστή: Έρχονται με... γάμους στην Ευρώπη!
Έχουν στην κατοχή τους ευρωπαϊκά διαβατήρια, παντρεύονται Ευρωπαίες για να αποκτήσουν υπηκοότητα και στρατολογούν επίδοξους μαχητές κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία…

Αυτά, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο αιγυπτιακό δίκτυο Daily News Egypt ένας από τους τζιχαντιστές, ο οποίος προσηλυτίζει νέους που θέλουν να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους και να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο άνδρας που συνομίλησε με την αναλύτρια Χάλα Κιντελμπέργκερ λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φανατικούς ισλαμιστές που ζουν στην Ευρώπη και στους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και άλλες χώρες, παρότι ο ίδιος ζήτησε από τη γυναίκα να τον χαρακτηρίσει «μεσολαβητή του Θεού».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν είναι εύκολο να κινηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο άνδρας απάντησε πως οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές έχουν στην κατοχή τους ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Βέβαια παραδέχθηκε ότι τον τελευταίο καιρό «
τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τα αδέλφια μας που έχουν ξένα διαβατήρια και φυσικά ξέρουμε ότι (οι αστυνομικές αρχές) υποπτεύονται περισσότερο έπειτα από κάθε (τρομοκρατική) ενέργεια, αν και οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν καλοί».

Όσο για το πώς καταφέρνουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκή υπηκοότητα, δήλωσε πως το 80% των μελών του Ισλαμικού Κράτους «έχουν αμαρτάνει γιατί έχουν παντρευτεί γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες». Αλλά, όπως τόνισε «έχουν μετανοήσει στο Θεός και ο Θεός είναι φιλεύσπλαχνος και συγχωρεί».

Σχετικά με τη χώρα που έχει τις περισσότερες «καθαρές καρδιές που ακολουθούν το σωστό δρόμο του Αλλάχ», ο διαμεσολαβητής δήλωσε πως είναι η Μεγάλη Βρετανία.

«Στη Βρετανία, οι νέοι άνθρωποι διψούν για να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου και ότι τους συμπονούν», είπε ο άνδρας.

Ωστόσο, και στο Βέλγιο και τη Γερμανία εντοπίζονται επίδοξοι μαχητές έπειτα από την «άσπλαχνη και τελειομανή φύση αυτών των κοινωνιών που απομονώνουν πολλούς ανθρώπους».

Μιλώντας για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, ο τζιχαντιστής υποστηρίζει πως «δεν είναι θύματα» γιατί τους αξίζει αυτό που παθαίνουν.

Άλλωστε, όπως τονίζει «εμείς δεν σφαγιάζουμε. Ο Αλλάχ είναι εκείνος που παίρνει τις ζωές και είναι εκείνος που επιλέγει. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια».

Ερωτηθείς αν φοβάται να ταξιδέψει τώρα με τα αυστηρά μέτρα των αστυνομικών αρχών, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, επομένως δε φοβάται ότι θα τον συλλάβουν, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό «θα μου φερθούν δίκαια».

Η αναλύτρια ισχυρίζεται πως ένας συνάδελφός της που ζει στην Αυστραλία και γράφει για τρομοκρατικές οργανώσεις έμαθε ότι ένας από τους βασικούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τη στρατολόγηση μαχητών, βρισκόταν στη Γερμανία για μία ημέρα. Έτσι, έπειτα από συγκεκριμένες οδηγίες που έλαβε κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί του.

«Δε μου έδωσε όνομα, αλλά μου ζήτησε να τον πω μεσολαβητή του Θεού. Είναι αιγυπτιακής καταγωγής. Έζησε στη Σαουδική Αραβία και στο Κουβέιτ για περισσότερα από 23 χρόνια πριν μετακομίσει στην Ολλανδία, όπου ζούσε για πέντε χρόνια. Από τότε και για περισσότερα δέκα χρόνια δεν έχει παραμείνει πάνω από τρεις μήνες σε μία χώρα και συνήθως μένει λίγες ημέρες σε διαφορετική χώρα για τη στρατολόγηση», γράφει στο κείμενό της η Κιντελμπέργκερ.
Ο άνδρας της εξήγησε, μάλιστα, πως οι πόροι για τις «οργανώσεις στρατολόγησης» σε διαφορετικές χώρες προέρχονται από «θρησκευτικές δωρεές».

Από την άλλη, της τόνισε ότι δε νιώθει πως ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα, αλλά αυτό που κάνει είναι να μεσολαβεί ανάμεσα στον Αλλάχ και τους υπηρέτες του, ενώ αυτοχαρακτηρίζεται απλώς ως σουνίτης μουσουλμάνος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης