Οι τζιχαντιστές «σπέρνουν» στη Συρία θανατηφόρα ασθένεια που κατατρώει την σάρκα

Οι τζιχαντιστές «σπέρνουν» στη Συρία θανατηφόρα ασθένεια που κατατρώει την σάρκα

Πετούν τα πτώματα των άτυχων θυμάτων από τις βάρβαρες εκτελέσεις στους δρόμους με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται η ασθένεια της λεϊσμανίασης

Οι τζιχαντιστές «σπέρνουν» στη Συρία θανατηφόρα ασθένεια που κατατρώει την σάρκα
Μια θανατηφόρα ασθένεια εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην Συρία με ευθύνη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι η λεϊσμανίαση που τρώει την σάρκα των ασθενών και οδηγεί στον θάνατο, αν δεν χορηγηθεί θεραπεία στον ασθενή. Η λεϊσμανίαση είναι λοιμώδης ασθένεια που οφείλεται σε πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες και τις σκνίπες.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος, ανθρωπιστική μη κερδοφόρα οργάνωση, καταγγέλλει ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την μεγάλη εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας στην Συρία, αφού οι τζιχαντιστές εκτελούν αθώους ανθρώπους και μετά πετούν στους δρόμους τα πτώματά τους, τα οποία παραμένουν εγκαταλελειμμένα και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κλείσιμο


Οι ακτιβιστές της οργάνωσης καταγγέλλουν, ότι μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην Συρία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 500 κρούσματα της νόσου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγγέλλει ότι στην χώρα, λόγω του εμφυλίου πολέμου, το σύστημα υγείας υπολειτουργεί, αφού το 58% των δημόσιων νοσοκομείων έχει καταστραφεί, είτε εν μέρει, είτε ολοσχερώς.

Το State Department κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας με ανάρτηση στο Twitter, όπου εικονίζεται ένα αγόρι από την Συρία που πάσχει από λεϊσμανίαση.

Ο Dilqash Isa, ακτιβιστής και επικεφαλής στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, δηλώνει: «Ως αποτέλεσμα των αποτρόπαιων πράξεων του Ισλαμικού Κράτους, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων και το πέταμα των πτωμάτων τους στους δρόμους, είναι η ταχεία εξάπλωση της ασθένειας της λεϊσμανίασης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης