Αίγυπτος: 16 νεκροί μετά από επίθεση με μολότοφ σε εστιατόριο

Αίγυπτος: 16 νεκροί μετά από επίθεση με μολότοφ σε εστιατόριο

Τρεις δράστες πέταξαν τις βόμβες μέσα στο εστιατόριο που τυλίχθηκε στις φλόγες -  Ένας από αυτούς ήταν πρώην εργαζόμενος που απολύθηκε - Τα θύματα κάηκαν ζωντανά ή πέθαναν από αναθυμιάσεις, σύμφωνα με τις υπηρεσίας ασφαλείας

Αίγυπτος: 16 νεκροί μετά από επίθεση με μολότοφ σε εστιατόριο
Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ σε εστιατόριο του Καΐρου, στην Αίγυπτο. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις δράστες, που επέβαιναν σε μηχανάκια πέταξαν τις βόμβες στο εσωτερικό του καταστήματος που τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες. Αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου δήλωσε στο Reuters πως ένας από αυτούς αναγνωρίστηκε ως πρώην υπάλληλος του εστιατορίου, που είχε πρόσφατα απολυθεί.

Όσοι εργαζόμενοι και πελάτες βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στο εστιατόριο, το οποίο είναι υπόγειο και δεν είχε έξοδο κινδύνου, παγιδεύτηκαν στις φλόγες, ενώ όλα τα θύματα κάηκαν ζωντανά ή πέθαναν από ασφυξία. Ακόμα έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για τον εντοπισμό τους. Αιτία της επίθεσης ήταν πιθανόν ένας διαπληκτισμός μεταξύ εργαζομένων στη ντισκοτέκ και ομάδας νεαρών, δήλωσε άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε για ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς από το υπόγειο εστιατόριο

Εικόνες από το εσωτερικό του εστιατορίου μετά την φωτιά:
Σπάνια σημειώνεται επίθεση σε νυκτερινό κέντρο στην Αίγυπτο, μια χώρα που πλήττεται από τη βία εξτρεμιστικών οργανώσεων κυρίως εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο, οι περισσότερες έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.

Φωτογραφίες από το υπόγειο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 16 άτομα





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης