Η Σίλικον Βάλεϊ ντοπάρεται: Yπάλληλοι παίρνουν LSD για να γίνουν πιο αποδοτικοί

Η Σίλικον Βάλεϊ ντοπάρεται: Yπάλληλοι παίρνουν LSD για να γίνουν πιο αποδοτικοί

Παραδέχονται ότι λαμβάνουν ψυχεδελικά φάρμακα συστηματικά 

Η Σίλικον Βάλεϊ ντοπάρεται: Yπάλληλοι παίρνουν LSD για να γίνουν πιο αποδοτικοί
Επιχειρηματίες αλλά και υπάλληλοι που εργάζονται στην καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας παραδέχονται ότι λαμβάνουν ψυχεδελικά φάρμακα όπως το LSD ή τα "μαγικά μανιτάρια" για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" που επικαλείται το περιοδικό "Rolling Stone", όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι λαμβάνουν μικρές δόσεις LSD αλλά και άλλων ψυχεδελικών ουσιών για να αποδώσουν καλύτερα στον εργασιακό τους χώρο. Kι όταν αναφερόμαστε σε μικρή δόση, εννοούμε δέκα έως 15 μικρογραμμάρια LSD. 

Η δόση αυτή βοηθά τους επαγγελματίες να συγκεντρωθούν καλύτερα αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους.  

Ο Ρικ Ντόμπλιν, ιδρυτής της Multidiscliplinary Association of Psychedelic Studies δηλώνει στο περιοδικό ότι το θέμα αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό.  

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φάντμαν, συγγραφέας του "Οδηγού Εξερεύνησης της Ψυχεδέλειας" υποστηρίζει ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων και επιχειρηματιών που πειραματίζονται με τέτοιου είδους ουσίες τις οποίες λαμβάνουν σε μικρές δόσεις. 
Κλείσιμο

Το 2011, ο ίδιος είχε θίξει αυτό το θέμα σ΄ ένα συνέδριο και τότε, άτομα απ΄ όλο τον κόσμο έσπευσαν να του αφηγηθούν την εμπειρία τους αλλά και να του επισημάνουν ότι "ένα σταθερό και συνεπές ρεύμα έρχεται από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο". 

Σύμφωνα με το περιοδικό "Rolling Stone", o Φάντμαν σκιαγράφησε αυτούς που ντοπάρονται στη Σίλικον Βάλει προκειμένου να είναι σε φόρμα... 

Πρόκειται για άτομα είκοσι ετών και άνω που είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν ψυχεδελικές ουσίες προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Όπως υποστηρίζει ο Φάντμαν, στην αρχή λαμβάνουν μία μικρή ποσότητα LSD, το πρωί ανά τέσσερις μέρες, και στη συνέχεια εντάσσουν τις ψυχεδελικές ουσίες στην καθημερινότητά τους. 

Στην βρετανική εφημερίδα "The Telegraph", o Καναδός Τζον Άντριου αφηγείται την δική του εμπειρία. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, απέκτησε μία απερίγραπτη διαύγεια μετά τη λήψη "μαγικών μανιταριών " σε καθημερινή βάση επί έξι μήνες.

 
Στο τέλος του εξαμήνου, όπως επισημαίνει ο Άντριου, ένιωσε ότι έφτασε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αλλά και ο Μαρτγίν Σιρπ υποστήριξε ότι του αρέσει να παίρνει μέρος σε δημιουργικές δραστηριότητες αφότου έχει πάρει ψυχεδελικά ναρκωτικά. 

"Είναι σαν να καταναλώνω καφέ για να αφυπνίσω το σώμα μου. Όταν νιώθω ότι οι ουσίες αρχίζουν να δρουν στον οργανισμό μου, τότε ο χρόνος επιβραδύνεται και όλα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία". 

Όμως, ο ψυχολόγος Ματ Τζόνσον από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας για πιθανό κίνδυνο ακόμα και από τη λήψη μικρής δόσης ψυχεδελικών ουσιών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης